Textiel Plus Festival

12 t/m 14 november 2020

Brabanthallen Den Bosch

- Corona nieuws -

Dat we in rare en vooral onzekere tijden leven is inmiddels iedereen duidelijk geworden. Ook wij, de organisatie van het Textiel Plus Festival, zijn in constante afwachting van de volgende stappen die gezet gaan worden richting het terugkeren naar een ‘normale’ maatschappij.

Om ons heen zien we evenement na evenement uitgesteld of gecanceld worden. In die fase bevinden wij ons nu niet. Dat heeft naast de datum, half november, ook te maken met het denken in mogelijkheden.

Wij zijn druk bezig met het uitwerken van ideeën die het mogelijk zouden kunnen maken om het evenement door te laten gaan, ook als er rekening gehouden moet worden met bepaalde restricties, zoals de 1,5 meter afstand regel. De gezondheid en veiligheid van iedereen, de organisatie, collega’s op locatie, deelnemers en bezoekers, staan in elk geval bij elke beslissing op nr. 1. Dat spreekt voor zich.

Waar het uiteindelijk om gaat is of er in november sprake is van versoepelde maatregelen, met name op het gebied van bijeenkomsten van grote groepen mensen. Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn we genoodzaakt om het evenement uit te stellen naar een nog onbekende datum. Zijn er wel versoepelde maatregelen, dan volgt een gedetailleerd plan gebaseerd op de dan geldende regels.

Wij gaan er hoe dan ook vanuit dat het evenement doorgaat, in november of in het jaar erna. Dat houdt in dat de organisatie van het evenement ook gewoon doorgaat. Mogelijk zullen er dit jaar wel minder onderdelen zijn op gebied van exposities, workshops, lezingen en modeshows. Hierdoor kan het evenement ruimer worden opgezet en kan de 1,5 meter afstand worden gewaarborgd.

Wij zijn echter van mening dat het evenement ook met minder onderdelen het bezoeken waard is. Al is het alleen al omdat iedereen nu zo aan huis gebonden is, graag bezig is en zijn of haar hobby’s wil blijven uitvoeren. En bovenal: zodra het weer mag en veilig is, staat iedereen vast te springen om er weer op uit te gaan!

Wij hopen dan ook van harte dat we jullie allemaal mogen begroeten in november… maar alleen als het écht kan…

Pas goed op jezelf en elkaar en blijf gezond!!!

Méér dan textiel...

Het Textiel Plus Festival is een inspirerend, prikkelend en tot de verbeelding sprekend evenement, waarbij textiel en handwerk centraal staat. Vakmanschap en kunst worden ingezet als inspiratiebron voor iedereen die van handwerken houdt.

Meer dan 120 winkels en ateliers uit binnen- en buitenland verkopen de mooiste materialen en brengen een uitgebreid assortiment mee, speciaal voor jou! Je vindt er alles op gebied van quilten, patchwork, breien, haken, borduren, naaien, vilten, spinnen, weven, kantklossen, kralen, knopen en zelfmaakmode. De Arts & Craftsmarkt vult dit aanbod aan met originele handgemaakte en ambachtelijk vervaardigde producten, kleding, sieraden, accessoires en unieke materialen.

Het Textiel Plus Festival staat voor kwaliteit en een totaalbeleving. Er wordt een programma samengesteld, bol van de meest uiteenlopende activiteiten. Workshops en demonstraties, lezingen en show & tells door profs, wedstrijden, modeshows en zinnenprikkelende voorstellingen…

Inspiratie vind je gegarandeerd op de grote textielkunsttentoonstelling door de aanwezigheid van de top van de Nederlandse textielkunst en gerenommeerde internationale kunstenaars. De tentoonstelling wordt mede samengesteld door TxP: hét magazine voor textielkunst.

Het festival wordt georganiseerd voor iedereen die van handwerken en textiele vormgeving houdt, jong en oud, van amateur tot professional, nationaal en internationaal.

Praktisch

Kom gerust met het openbaar vervoer, want vanaf het Centraal Station ’s Hertogenbosch worden PENDELBUSSEN ingezet van Arriva Touring, die dagelijks de hele dag door rijden van het station naar de Brabanthallen en v.v.

LET OP! Om gebruik te kunnen maken van de pendeldienst dien je wel vooraf online je busticket te kopen. Kosten retour: € 2,50 p.p.

Wat is er allemaal te zien en te doen?

Het programma is een combinatie van materiaalverkoop, modeshows, lezingen, workshops, demonstraties en unieke exposities van textielkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Exposities

Alleen op het Textiel Plus Festival kun je na het winkelen nog urenlang inspiratie opdoen op de grootste textielkunsttentoonstelling van Nederland! Meer dan 50 kunstenaars, zowel professioneel als amateur. Beproefde textieltechnieken als quilten, vilten, weven, breien en borduren worden ingezet om maatschappelijke, maar ook persoonlijke thema’s uit te dragen. Krachtige boodschappen verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. ‘Stof’ die tot nadenken stemt…

Workshops en demonstraties

Elk jaar wordt er een zeer uitgebreid en gevarieerd workshop- en demonstratieprogramma samengesteld. Leer de nieuwste technieken en laat je informeren over alle trends en ontwikkelingen op handwerkgebied!

Te veel leuke workshops om in 1 dag te volgen? Er zijn ook passe-partouts verkrijgbaar!

Uitgelicht

  • Hoogwaardige materialen en benodigdheden voor alle mogelijke handwerkvormen! 
  • Handgeverfde en handgemaakte materialen en producten op de gezellige Arts & Craftsmarkt.
  • In totaal meer dan 120 deelnemers die de mooiste materialen verkopen, workshops, lezingen en demonstraties geven of een prachtige expositie inrichten.
  • De grootste textielkunsttentoonstelling van Nederland met professionele kunst uit binnen- en buitenland!
  • De Textiel Plus Wedstrijd, dit jaar voor de derde keer. Het thema van 2020 wordt in januari bekend gemaakt. Hou de site van TxP, deze site en social media in de gaten!
  • De tweede editie van de Quilt Wedstrijd. Het thema van 2020 wordt in januari bekend gemaakt via de site en social media.
  • Tientallen inspirerende workshops en demonstraties van bijzondere materialen en eigentijdse toepassingen van bekende technieken.
  • STIDOC TextielDOEplein: alle Nederlandse verenigingen verenigen zich midden in de hal en presenteren zich als één groot atelier, oftewel: the place to be! Het doen verbindt alle textielverenigingen, het doen brengt mensen in contact en levert prachtige gesprekken op. Het maakt enthousiast en dat is het doel!