Goede doelen

De Handwerk en Quiltdagen steunt graag goede doelen! Doet u mee?

Stichting De Regenboogboom

‘Droomdekentjes’ is één van de projecten van de Stichting de Regenboogboom en heeft als doel een gevoel van veiligheid te geven aan kinderen die te maken hebben met een handicap, een trauma of een levensbedreigende of chronische ziekte. Met een speciaal voor hen gemaakt droomdekentje kunnen ze op zoek gaan naar hun eigen speciale plekje in het Regenboogbos waar iedereen gezond is en alles goed is. Stichting de Regenboogboom mag jaarlijks zo’n 1.000 dekentjes doorgeven aan kinderen die het nodig hebben.

Stichting Verdanda

Stichting Verdanda is de voortzetting van een initiatief waarbij enthousiaste quilters bij elkaar komen om quilts te maken, die vervolgens weggegeven worden aan mensen met een beperking in het land. De fraaie en vaak zeer kleurige en fleurige quilts brengen een extra straaltje zonlicht in het leven van de ontvanger. Voor sommigen is het een knuffeldeken waar ze zeer aan gehecht zijn, anderen gebruiken het om lekker warm onder te blijven en weer anderen fleuren er hun kamer mee op.

Stichting Verdanda heeft tijdens de Handwerk en Quiltdagen altijd een leuke actie waar u aan mee kunt doen, namelijk een verloting van een quilt welke speciaal gemaakt is voor deze verloting. U kunt bij de stand van Verdanda lootjes kopen en als uw lotnummer getrokken wordt aan het einde van de beurs, dan wint u de quilt!

De opbrengst van de loterij wordt besteed aan het kopen van vulling en stof voor achterkanten van de quilts welke gemaakt worden om weg te geven aan mensen met een beperking.

Kwataniza

Kwataniza steunt veel projecten in Oeganda. Ze bestaan al 18 jaar en hebben gelukkig veel succes. U vindt Kwataniza op het Textiel Plus Arts & Crafts gedeelte, waar zij producten verkopen uit Oeganda, zoals mandjes, kettingen, quiltkaarten en dagboekquiltjes. De opbrengst gaat uiteraard allemaal naar het goede doel.

Tambani African Embroidery

Neem bijvoorbeeld dit prachtige initiatief van Tambani African Embroidery:

Tambani is an embroidering and quilting initiative to give a group of disadvantaged rural African women an opportunity to earn something for the first time in their lives.

Furthermore the embroidered folk tales, which are sold as appliqué blocks and used by quilters, knitters and crafters all over the world, is a practical way of preserving the Venda oral tradition.