Goede doelen

Het Textiel Plus Festival steunt graag goede doelen! U toch ook?

Stichting De Regenboogboom
‘Droomdekentjes’ is één van de projecten van de Stichting de Regenboogboom en heeft als doel een gevoel van veiligheid te geven aan kinderen die te maken hebben met een handicap, een trauma of een levensbedreigende of chronische ziekte. Met een speciaal voor hen gemaakt droomdekentje kunnen ze op zoek gaan naar hun eigen speciale plekje in het Regenboogbos waar iedereen gezond is en alles goed is. Stichting de Regenboogboom mag jaarlijks zo’n 1.000 dekentjes doorgeven aan kinderen die het nodig hebben.

Stichting Verdanda
Stichting Verdanda is de voortzetting van een initiatief waarbij enthousiaste quilters bij elkaar komen om quilts te maken, die vervolgens weggegeven worden aan mensen met een beperking in het land. De fraaie en vaak zeer kleurige en fleurige quilts brengen een extra straaltje zonlicht in het leven van de ontvanger. Voor sommigen is het een knuffeldeken waar ze zeer aan gehecht zijn, anderen gebruiken het om lekker warm onder te blijven en weer anderen fleuren er hun kamer mee op.

Tambani African Embroidery
Neem bijvoorbeeld dit prachtige initiatief van Tambani African Embroidery:

Tambani is an embroidering and quilting initiative to give a group of disadvantaged rural African women an opportunity to earn something for the first time in their lives.

Furthermore the embroidered folk tales, which are sold as appliqué blocks and used by quilters, knitters and crafters all over the world, is a practical way of preserving the Venda oral tradition.