Deelnemen aan onze handwerkbeurs?

Binnenkort kunt u hier het inschrijfformulier downloaden of inschrijven via het online inschrijfformulier.

Download dan hier het inschrijfformulier. De algemene voorwaarden lees je hier.

Je kunt nu ook online het inschrijfformulier invullen: 

Neem voor vragen contact op met Anouk Zoer via 06-28728677 of stuur een mail naar anouk@terwisse.nl.

Iedereen die vóór 1 augustus inschrijft en betaalt, krijgt 10% korting op het vloeroppervlak!

Beursopzet

Het Textiel Plus Festival is een inspirerend, prikkelend, kennisoverdragend en tot de verbeelding sprekend evenement, waarbij handwerk en textiel centraal staat. Vakmanschap en kunst als inspiratie voor iedereen die van handwerken houdt!

Op het Textiel Plus Festival staat een hoogwaardig en breed aanbod van handwerkmaterialen en benodigdheden centraal. Onderdelen die in ieder geval worden aangeboden, zijn: quilten, patchwork, breien, haken, borduren, naaien, vilten, spinnen, weven, kantklossen, kralen, knopen, sieraden en zelfmaakmode.

Daarnaast wordt er een uitgebreid workshop- en demonstratieprogramma samengesteld en kunnen bezoekers inspiratie opdoen op de Grootste Textielkunsttentoonstelling van Nederland.

Bezoekersaantallen

Het Textiel Plus Festival is in 2011 voor het eerst georganiseerd in Arnhem: 40 kramen met materialen, toen nog als de Handwerk en Quiltdagen, 1.700 bezoekers. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot meer dan 120 stands en kramen en wisten in 2019 maar liefst 6.500 bezoekers de weg naar het Textiel Plus Festival te vinden in de Brabanthallen Den Bosch!

Publiciteit

De publiciteit is een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat er veel bezoekers komen. Om een beeld te geven van onze campagne volgt hier een overzicht van wat wij standaard doen:

 • Flyers: We verspreiden ca. 80.000 flyers met behulp van de deelnemers en diverse andere kanalen.
 • Posters: Verspreiding van posters onder de winkeliers en in regio Den Bosch.
 • Driehoeksborden: we plaatsen driehoeksborden aan de belangrijkste invalswegen in Den Bosch.
 • Persbericht: naar 250 redacties van landelijke tijdschriften, vakbladen, kranten etc.
 • Advertenties/advertorials: In diverse vakbladen zoals o.a. TxP, Stitch Enzo, Quiltersgilde, Quilt Enzo, Hobbyhandig, Handwerken zonder Grenzen etc. worden advertenties geplaatst. Daarnaast wordt een aankondiging van het evenement meegenomen in nieuwsbrieven en agenda’s. 2 weken èn 1 week voor aanvang volgt een aankondiging van het evenement met kortingsbon in circa 800.000 huis-aan-huisbladen te staan in de provincie Brabant.
 • Regionale media en kortingsacties: Regionale media zoals lokale/regionale tv/radio en kortingsacties op diverse websites, kranten en tijdschriften.
 • Googleadwords en Facebook/Instagram ads: twee maanden voorafgaand aan het evenement worden dagelijks via Google Adwords, Instagram en facebook advertenties geplaatst
 • Websites en Agenda’s: Naast op alle sites van de deelnemers zorgen we ervoor dat er een aankondiging van de beurs op zoveel mogelijk uit-agenda’s, relevante startpagina’s en creatieve sites staat.
 • Nieuwsbrief: Er worden in de aanloopweken van de beurs diverse nieuwsbrieven verstuurd naar meer dan 10.000 leden met de laatste nieuwtjes.
 • SEO: de website is geoptimaliseerd voor goede rankings in Google
 • Social media: via Facebook , Twitter en Instagram plaatsen we regelmatig berichten aan ruim 3600 volgers.

Naast bovenstaande stellen wij jaarlijks een extra plan op die specifiek gericht is op de thema’s van dat jaar.

Laden en lossen

Het is niet toegestaan om met auto’s en/of aanhangers naar binnen te rijden om te laden en te lossen. Wij adviseren om zelf een karretje of steekwagen mee te nemen.

Opbouw- en afbouwtijden

De opbouwtijden zijn op woensdag van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag van 7.00 tot 10.00 uur. Afbouw op zaterdag als de beurs is afgelopen, van 17.00 tot 22.00 uur. Tijdens de opbouw zorgen wij voor koffie en thee met wat lekkers. Ons streven is om naast een succesvolle beurs ook een prettige en gezellige beurs te organiseren!

Parkeren standhouders

Tijdens de op- en afbouw is parkeren gratis. Op de 3 beursdagen is parkeren voor de deelnemers mogelijk voor een gereduceerd tarief.