TPF2022 10-jarig Jubileum

13 t/m 15 okt. /// 10.00 – 17.00 /// Expositiehal Autotron.

Join us this Fall for TPF2022!

Tijdens TPF2022 vieren we samen de liefde voor textiel. ❤️ 

Wist je dat TPF2022 dit najaar van 13 t/m 15 okt. haar 10-jarig Jubileum viert? Van solo en groepsexposities, community ‘craftivism’ installaties en live performance art op de Textielkunst Expo.  Ambacht en vakmanschap van meesterlijk niveau op het gebied van traditionele textieltechnieken op de Arts & Crafts Market en Textiel+ Marketplace. Tot established artist & curator talks in de Textile+ Lectures Series en kennisuitwisseling met textielambassadeurs van de 7 landelijke Textielverenigingen op het Textielplein op het gebied van quilten, vilten, patchwork, weven en spinnen tot  breien, haken, borduren, kantklossen, (plant)verven, ontwerpen, naaien en naaldkunst.

TPF is het grootste en meest inclusieve Festival van Nederland met een focus op textielkunst, traditionele textieltechnieken en ambacht.
TPF Partners zijn TxP Magazine, STIDOC (Stichting Textiel Informatie & Documentatie Centrum) en het Textielmuseum | TextielLab.

Textile+ Lecture Series

TPF2022 proudly presents a ‘Talking Textile Tribe’ of 13 artist & curator talks! Van TPF Partner het Textielmuseum | TextielLab, tot aan Hans Lemmerman (Het Wilde Oog) en Pien Rademakers (Rademakers Gallery). Kijk mee achter de schermen naar de vormgeving en realisatie van textiele werken en performances, afstudeerprojecten, tentoonstellingen en collecties. Iedere TPF2022 dag presenteert een nieuwe Lecture line-up.

Textielkunst Expo

Van established artists & designers, recent afgestudeerd, beginnend tot amateur kunstenaars, van solowerk tot textiele werken in groepsverband: de TPF2022 Textielkunst Expo presenteert een groot aantal tentoonstellingen, community ‘craftivism’ installaties, live performances en uitzonderlijke textielkunst projecten van meer dan 80 kunstenaars! Het leidmotief is hierbij ‘Jeder Mensch ist ein Künstler‘ – Joseph Beuys (1921 – 1986). Afbeelding: Karin van der Linden – ‘It’s a Girl’ (detail).

Leer van Meesters

In een serie van Masterclasses, workshops & demonstraties worden verschillende traditionele textieltechnieken belicht en gezamenlijk beoefend. Voor sommige kun je je vooraf online aanmelden, voor andere kun je je live registreren tijdens TPF2022. Kom samen creëren en kennis uitwisselen en leer van ‘meesters’, kunstenaars en vakgenoten.

Textielplein

Schuif aan voor een in-depth, demonstratie, workshop of ontmoeting met textielambassadeurs van STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum), Textielplatform en landelijke Textielverenigingen: Quiltersgilde, Weefnetwerk, ViltKontactGroep, LOKK (Landelijke Organisatie voor Kant Kunst), MerkWaardig en Museum de Kantfabriek.

Arts & Crafts Market

Op de ambachtelijke Arts & Crafts Market vind je unieke textiele werken, objecten, duurzame, circulaire en natuurlijk geverfde materialen, handgemaakte en vakkundig vormgegeven mode, accessoires en meer. Afbeelding: Tambani African Embroidery.

Textiel+ Marketplace

Exposanten, ateliers, galeriehouders en stichtingen presenteren materialen, benodigdheden & equipment op het gebied van verschillende traditionele textieltechnieken. Van quilten, vilten, weven, spinnen, breien en haken tot borduren, kantklossen, ontwerpen, (plant)verven, naaien en naaldkunst

Stichting Textielprojecten

TPF2022 wordt georganiseerd door Stichting Textielprojecten. Het is de missie van Stichting Textielprojecten om textiele kunst en vormgeving van verschillende artistieke niveaus een podium te geven en toegankelijk te maken voor een gevarieerd publiek van allerlei leeftijden, nationaliteiten en achtergronden.

TPF biedt sinds 10 jaar vrije ruimte aan textielkunstenaars om artistiek werk tentoon te stellen tijdens het Festival. Voor iedere expositie m² draagt Stichting Textielprojecten €7,- bij. Wil je ook textielkunstenaars ondersteunen in het exposeren van hun werk op de TPF2022 Textielkunst Expo? Support een textielkunstwerk! 


TPF2022 Tickets /// Support een textielkunstwerk!