TPF2022

Wil je ook deelnemen als Textielkunstenaar en/of exposant? Geef je hier op!

Je kunt het TPF2022 Inschrijfformulier ook hier downloaden. We ontvangen het ingevulde formulier graag per post of email. Bedankt! Heb je vragen m.b.t. stands en/of prijzen, neem gerust telefonisch contact op via +31 (0)24-2022550 of stuur een email naar info@textielplusfestival.nl 

NB: Vergeet je niet om de TPF Algemene Voorwaarden door te nemen?

Over TPF

TPF is het grootste en meest veelzijdige Textiel+ Festival van Nederland, waarbij alles draait om textiel, kunst & vakmanschap! Inspiratie, kennisoverdracht en de liefde voor textielkunst en traditionele textieltechnieken staan centraal tijdens 3 TPF dagen vol creëren, uitwisselen en samenzijn.

Het uitgebreide TPF2022 programma biedt zeer bijzondere Textielkunst Exposities, een gevarieerd aantal live (community) en circulaire kunstprojecten, workshops, modeshows, lezingen en demonstraties. En er een speciale TPF2022 Wedstrijd. Dit jaar is het thema ‘Ode aan de Natuur: upcycle!’. 

Meer dan 100 exposanten verkopen benodigdheden voor allerlei traditionele textieltechnieken, zoals: quilten, patchwork, breien, haken, vilten, spinnen, weven, borduren, kantklossen, naaien en naaldkunst. Op de kleurrijke ‘Arts & Crafts Market’ vind je originele handgemaakte, natuurlijk geverfde en ambachtelijk vervaardigde materialen, kunstwerken, mode, sieraden en accessoires.

 

Een deel van de Textielkunst Exposities wordt mede samengesteld door TPF partner: TxP Magazine. Het is de missie van TPF om Textielkunstenaars van alle niveaus een podium te geven. Zo kan Textielkunst onder de aandacht worden gebracht bij een groot en gevarieerd publiek. 

TPF streeft ernaar om een zo veelzijdig mogelijk aanbod van exposities samen te stellen. Exposities, die zich kenmerken door een verfijnde balans van verschillende traditionele textieltechnieken én verschillende niveaus van vakmanschap: van beginnend tot professioneel. TPF2022 is voor iedereen, die houdt van textiele vormgeving, traditionele technieken en handwerken. Van amateur tot professional. Nationaal en internationaal. Van jong tot oud!

TPF Facts

In 2011 vond de eerste TPF editie plaats in Arnhem, toen onder de naam ‘Handwerk en Quiltdagen’ met 40 stands met materiaal verkoop. Deze eerste editie werd bezocht door 1.700 bezoekers. TPF is inmiddels uitgegroeid tot een festival en is het grootste jaarlijkse Textiel+ event van ons land! De laatste fysieke editie TPF2019 vond plaats in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch: met veel textielkunst exposities, meer dan 120 stands en meer dan 6.500 unieke bezoekers. Vanwege de COVID-impact vond er in 2020 vond een online TPF editie plaats met meer dan 100 online stands en bezocht door 2000+ mensen. Dit jaar verwachten we meer dan 200 exposanten, breiden we de Textielkunst exposities en live kunstprojecten uit en hopen we meer dan 7.000 bezoekers samen te brengen tijdens TPF2022!

TPF PR

Iedere TPF Partner, deelnemende Textielkunstenaar en/of exposant wordt belicht in de TPF Campagne: 

online:

 • Social media: het hele jaar door plaatst TPF posts en ads op FB, Insta, Pinterest & Googleads. De TPF Facebook community heeft inmiddels 4.000 followers. We streven ernaar om dit jaar de 5.000 te bereiken.
 • Nieuwsbrief: TPF verstuurt gemiddeld om de 2 a 3 maanden een nieuwsbrief aan haar community. Waarbij geldt: kwaliteit staat boven kwantiteit. 
 • Persbericht: Begin sept. 2022 wordt het TPF2022 persbericht verstuurd naar 250 redacties van landelijke tijdschriften, vakbladen, kranten etc.
 • Partner websites: TPF wordt vermeld op de websites van al haar Partners. Idem vermeldt TPF haar Partners aan op de TPF website.
 • Deelnemer websites: TPF wordt aangekondigd op de websites van deelnemende TPF2022 exposanten en textielkunstenaars.
 • Website (agenda’s): TPF2022 wordt aangekondigd in online uit-agenda’s, relevante startpagina’s en verschillende online textiel platforms.
 • SEO: de TPF website is SEO-proof en kent een optimale Google ranking.

offline:

 • Flyers: ca. 80.000 flyers worden verspreid, deels met hulp van deelnemende Partners, kunstenaars, exposanten en anderen. 
 • Posters: posters worden verspreid onder exposanten en winkeliers. Specifiek wordt ingezet op de provincie Gelderland en Noord-Brabant, m.n. in de regio van ‘s-Hertogenbosch.
 • Driehoeksborden:aan de belangrijkste invalswegen in ‘s-Hertogenbosch worden driehoeksborden geplaatst.
 • Advertenties: in diverse vakbladen worden advertenties geplaatst, zoals in: TxP magazine, Stitch Enzo, Quiltersgilde, Quilt Enzo, Aan de Haak, Handwerken zonder Grenzen etc. In gerelateerde online nieuwsbrieven en agenda’s verschijnen idem online TPF2022 aankondigingen.
 • Huis-aan-huis bladen: Eind sept. en begin okt. 2022 verschijnt er een TPF2022 aankondiging in circa 800.000 huis-aan-huisbladen in de provincie Brabant.
 • (Kortings)actie: In diverse regionale media, zoals kranten, tijdschriften en radio & TV zenders verschijnt een (kortings)actie.

TPF2022 Opbouw/Afbouw

De opbouwtijden zijn op woe. 12 okt. van 12.00 tot 20.00 uur + op do. 13 okt. van 7.00 tot 10.00 uur. De afbouw begin op za. 15 okt. als TPF2022 is afgelopen (vanaf 17.00 tot max. 22.00 uur). Tijdens de op- en afbouwperiode zorgen we voor koffie en thee met wat lekkers erbij, zodat we allemaal ontspannen aan de slag kunnen 🙂

NB: Het is niet toegestaan om met eigen auto’s en/of aanhangers naar binnen te rijden om te laden en te lossen. De TPF organisatie adviseert exposanten om zelf een karretje of steekwagen mee te nemen.

Parkeren TPF Exposanten

Tijdens de op- en afbouwfase is parkeren gratis. Op de 3 TPF2022 dagen is parkeren voor deelnemers mogelijk voor een gereduceerd tarief. Hierover volgt meer informatie in aanloop naar TPF2022.