Join us for TPF2022!

Wil je ook deelnemen als textielkunstenaar, ontwerper, exposant, winkelier, atelier en/of stichting?

Klik hieronder op het TPF2022 Inschrijfformulier:

Je kunt het TPF2022 Inschrijfformulier ook hier downloaden en opsturen via email. Heb je vragen m.b.t. standbouw en/of prijzen, neem gerust telefonisch contact op via +31 (0)24-2022550 of stuur een email naar info@textielplusfestival.nl!

>>> Vergeet je niet om de Algemene Voorwaarden door te nemen?

TPF - Textiel Plus Festival

TPF is het grootste en meest inclusieve Festival van Nederland met een focus op textielkunst, traditionele textieltechnieken en ambacht. Inspiratie, kennisoverdracht en de liefde voor textielkunst en vakmanschap staan centraal tijdens 3 Festivaldagen van co-creatie, kennisuitwisseling en ontmoeting. Het is de missie van TPF om (textiel)kunstenaars van alle leeftijden, achtergrond en niveaus een podium te geven. Met als uitgangspunt het realiseren van een verfijnde balans van verschillende traditionele textieltechnieken én verschillende niveaus van vakmanschap: van beginnend tot professioneel.

Het TPF2022 Festivalprogramma biedt een uitgebreide Textielkunst Expo met een een gevarieerd aantal (community) en circulaire textielkunst projecten, solo en groepsexposities, het Community Textile Art Project NFTS – Chain of Compassion i.s.m. Stichting The Pollinators, de Textile+ Lecture Series,  een interactief programma ‘Leer van Meesters‘ met Masterclasses, workshops en demo’s. I.s.m. TPF partner TxP Magazine is een speciale textielkunst TPF2022 Wedstrijd opgezet, dit jaar met het thema ‘Ode aan de Natuur: upcycle!’. 

Op de TPF2022 Textiel+ Market, een samenvoeging van de Textiel+ Marketplace en Arts & Crafts Market presenteren exposanten, galeriehouders, kunstenaars en stichtingen benodigdheden en materialen voor allerlei traditionele textieltechnieken, zoals: quilten, patchwork, breien, haken, vilten, spinnen, weven, borduren, kantklossen, naaien en naaldkunst. Of vind hier ambachtelijk vervaardigde textielkunstwerken, artefacten, circulaire en natuurlijk geverfde stoffen, unieke handgemaakte mode, vakkundig ontworpen accessoires en meer . . .

Festival Roots

In 2011 vond de eerste TPF editie plaats in Arnhem, toen onder de naam ‘Handwerk en Quiltdagen’ met 40 stands met materiaal verkoop. Deze eerste editie werd bezocht door 1.700 bezoekers. TPF is inmiddels uitgegroeid tot een Festival en is uitgegroeid tot het grootste en meest inclusieve Textielfestival van ons land, dat jaarlijks plaatsvindt. TPF2019, de laatste fysieke editie, vond plaats in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch met reeds veel textielkunst exposities, 120 exposanten en meer dan 6.500 bezoekers. Vanwege de Corona pandemie vond in 2020 een online Textiel Plus Festival editie plaats met meer dan 100 (online) stands en 2000+ online visitors. Dit jaar is de textielkunst grootser en rijker vertegenwoordigd dan ooit! Meer dan 50 deelnemend textielkunstenaars  en ontwerpers presenteren werken en is er speciaal voor het TPF2022 10-jarig Jubileum een speciale Textile+ Lecture Series tot stand gekomen met 13 established artist & curator talks. 

TPF2022 Opbouw /// Afbouw

De opbouwtijden zijn op woe. 12 okt. van 12.00 tot 20.00 uur  ///  do. 13 okt. van 7.00 tot 10.00 uur. De afbouw begint op za. 15 okt. als TPF2022 is afgelopen (vanaf 17.00 tot max. 22.00 uur). Tijdens de op- en afbouwfase zorgt Stichting Textielprojecten voor koffie/thee, gezonde koekjes en fruit, zodat iedereen ontspannen aan de slag kan. 

>>> Het is niet toegestaan om met eigen auto en/of aanhanger naar binnen te rijden om te laden en te lossen. Stichting Textielprojecten adviseert om zelf een karretje/steekwagentje mee te nemen. Tijdens de op- en afbouwfase is parkeren gratis. Tijdens de 3 TPF2022 Festivaldagen geldt een parkeertarief. Uitrijkaarten kunnen tijdens het Festival worden aangeschaft in de Hal zelf.

See you @TPF2022 Oct. 13th - 15th!