Wil jij ook deelnemen aan onze handwerkbeurs in 2022?

Je kunt meteen en gemakkelijk online inschrijven door op deze button te klikken: 

Toch te ingewikkeld?

Download dan hier het inschrijfformulier. Deze kan per post of per mail verzonden worden. Vergeet niet om ook de Algemene Voorwaarden door te nemen.

Neem voor vragen gerust contact op met Rob Terwisse via + 31 (0) 24 202 25 50 of stuur een mail naar info@textielplusfestival.nl 

Beursopzet

Het Textiel Plus Festival is een inspirerend, prikkelend, kennisoverdragend en tot de verbeelding sprekend evenement, waarbij textiel en handwerk en centraal staat. Vakmanschap en kunst worden ingezet als inspiratiebron voor iedereen die van handwerken houdt.

Meer dan 120 standhouders uit binnen- en buitenland bieden een breed assortiment van handwerkmaterialen van hoge kwaliteit aan. Je vindt er alles op gebied van quilten, patchwork, breien, haken, borduren, naaien, vilten, spinnen, weven, kantklossen, kralen, knopen en zelfmaakmode. De Arts & Craftsmarkt vult dit aanbod aan met originele handgemaakte en ambachtelijk vervaardigde producten, kleding, sieraden, accessoires en unieke materialen.

Het Textiel Plus Festival staat voor kwaliteit en een totaalbeleving. Er wordt een programma samengesteld, bol van de meest uiteenlopende activiteiten. Workshops en demonstraties, lezingen & show & tells van profs, wedstrijden, modeshows en zinnenprikkelende voorstellingen…

Inspiratie vindt men gegarandeerd op de grote textielkunsttentoonstelling door de aanwezigheid van de top van de Nederlandse textielkunst en gerenommeerde internationale kunstenaars. De tentoonstelling wordt mede samengesteld door TxP: hét magazine voor textielkunst.

Het festival wordt georganiseerd voor iedereen die van handwerken en textiele vormgeving houdt, jong en oud, van amateur tot professional, nationaal en internationaal.

Bezoekersaantallen

Het Textiel Plus Festival is in 2011 voor het eerst georganiseerd in Arnhem: 40 kramen met materialen, toen nog als de Handwerk en Quiltdagen, 1.700 bezoekers. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot meer dan 120 stands en kramen en wisten in 2019 maar liefst 6.500 bezoekers de weg naar het Textiel Plus Festival te vinden!

Publiciteit

De publiciteit is een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat er veel bezoekers komen. Om een beeld te geven van onze campagne volgt hier een overzicht van wat wij standaard doen:

 

 • Flyers: we verspreiden ca. 80.000 flyers met behulp van de deelnemers en diverse andere kanalen.
 • Posters: verspreiding van posters onder de winkeliers en in de regio Den Bosch.
 • Driehoeksborden: we plaatsen driehoeksborden aan de belangrijkste invalswegen in Den Bosch.
 • Persbericht: naar 250 redacties van landelijke tijdschriften, vakbladen, kranten etc.
 • Advertenties/advertorials: in diverse vakbladen zoals o.a. TxP, Stitch Enzo, Quiltersgilde, Quilt Enzo, Aan de Haak, Handwerken zonder Grenzen etc. worden advertenties geplaatst. Daarnaast wordt een aankondiging van het evenement meegenomen in nieuwsbrieven en agenda’s van deze bladen. 2 weken èn 1 week voor aanvang volgt een aankondiging van het evenement in circa 800.000 huis-aan-huisbladen in de provincie Brabant.
 • Regionale media en kortingsacties: Regionale media zoals lokale/regionale tv/radio en kortingsacties op diverse websites, kranten en tijdschriften.
 • Googleadwords en Facebook/Instagram ads: het hele jaar door worden via Google Adwords, Instagram en Facebook advertenties geplaatst.
 • Websites en Agenda’s: naast op alle sites van de deelnemers zorgen we ervoor dat er een aankondiging van de beurs op zoveel mogelijk uit-agenda’s, relevante startpagina’s en creatieve sites staat.
 • Nieuwsbrief: Er worden het hele jaar door en extra in de aanloopweken van de beurs, nieuwsbrieven verstuurd naar meer dan 12.000 leden.
 • SEO: de website is geoptimaliseerd voor goede rankings in Google
 • Social media: via Facebook, Twitter en Instagram plaatsen we regelmatig berichten aan ruim 3.600 volgers.

Naast bovenstaande stellen wij jaarlijks een aanvullend publiciteitsplan op die specifiek gericht is op de thema’s van dat jaar.

Laden en lossen

Het is niet toegestaan om met auto’s en/of aanhangers naar binnen te rijden om te laden en te lossen. Wij adviseren om zelf een karretje of steekwagen mee te nemen.

Opbouw- en afbouwtijden

De opbouwtijden zijn op woensdag van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag van 7.00 tot 10.00 uur. Afbouw op zaterdag als de beurs is afgelopen, van 17.00 tot 22.00 uur. Tijdens de opbouw zorgen wij voor koffie en thee met wat lekkers. Ons streven is om naast een succesvolle beurs ook een prettige en gezellige beurs te organiseren!

Parkeren standhouders

Tijdens de op- en afbouw is parkeren gratis. Op de 3 beursdagen is parkeren voor de deelnemers mogelijk voor een gereduceerd tarief.