Lezingen

LET OP!

Onderstaande lijst wordt z.s.m. aangepast aan de ONLINE-editie 2020!

Marjolein van der Stoep

Vergroot je creatief zelfvertrouwen
Marjolein van der Stoep is beeldend kunstenaar en kunstcoach. Ze helpt kunstenaars met haar Kunstacademie-online om zich vol zelfvertrouwen te ontwikkelen in hun kunst.

Onzekerheid over hun kunst houdt meer dan de helft van de (amateur)kunstenaars tegen om te groeien en optimaal plezier te beleven aan hun kunst. Herken je dit:

  • je bent vaak bang je werk te verpesten
  • je twijfelt of je wel genoeg talent hebt
  • je weet niet wanneer je kunstwerk klaar is
  • je stelt je werk vaak uit, je weet vaak niet hoe je verder moet
  • je weet niet of je werk wel origineel genoeg is

Hoe zou het zijn als je zoveel creatief zelfvertrouwen had, dat je precies wist hoe je jouw kunst zou willen ontwikkelen en dus nóg gemotiveerder, enthousiaster en fanatieker aan je kunst zou kunnen werken? In deze lezing (met korte oefeningen) krijg je meer inzicht in de oorzaken van je onzekerheid én je komt een stukje creatiever naar buiten, zodat je volgende werk nét iets bijzonderder wordt.

www.marjoleinvanderstoep.nl
www.kunstacademie-online.nl

Monika Auch

Intelligentie van de hand
Monika Auch vertelt over de fascinerende samenhang tussen brein-hand en creativiteit, over nieuwe dingen leren en ons welbevinden.

Verhalen uit haar praktijk als beeldend kunstenaar en als docent komen aan bod. Wat is het belang van fouten maken? Hoe zet je een idee om in materiaalgebruik, kleuren en compositie?

De Pop-up tentoonstelling van een selectie van geborduurde breintjes uit het onderzoeksproject STITCH-YOUR-BRAIN, zijn tastbare voorbeelden bij de lezing.

Monika studeerde Geneeskunde aan de UvA en Textiele vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie. De twee beroepen komen bij elkaar in haar werk als beeldend kunstenaar. Ze is als publiciste en redacteur betrokken bij TxP, kM en Surface Design Journal. In 2017 startte ze Weeflab in Amsterdam. Ze geeft les in op maat gemaakte programma’s, workshops en masterclasses aan groepen en als gastdocent aan de universiteit.

www.monikaauch.nl
www.stitchyourbrain.com
www.weeflab.com