NFTS ∞ Chain of Compassion

Ontwerp je eigen Vlag /// NFTS - Neverending Flag Textile Story.
Support de bijen, bestuivende insectensoorten en biodiversiteit in Nederland!

Join the Chain! Ontwerp je eigen NFTS (vlag)! Het is onze missie is om zoveel mogelijk NFTS (vlaggen) bij elkaar te brengen. Iedereen mag meedoen, van jong tot oud! NFTS verwijst naar Neverending Flag Textile Stories. Iedere NFTS (vlag) is te bezichtigen in de online Gallery en verkrijgbaar voor €15,-. De opbrengst van elke verkochte NFTS gaat naar Stichting The Pollinators, die zich met hart inzet voor de bijen, bestuivende insectensoorten en biodiversiteit in Nederland. 

Het NFTS community art project is opgezet voor TPF2022 13 t/m 15 okt. Vanwege het grote enthousiasme van bezoekers tijdens het Festival, gaat het project verder in een eigen online Gallery. Op dit moment is de Galerie in ontwikkeling. Vanaf begin dec. kun je een kijkje nemen op www.jointhechainofcompassion.com.

Bekijk hieronder een korte introductie van het community art project tijdens TPF2022. Met speciale dank aan Nienke de Lange, voorzitster van STIDOC en videomaker John Drop.

Afgebeeld: Het symbool van de ‘Claddagh ring’, de oud-Ierse liefdesring van het gekroonde hart, dat door twee handen wordt vastgehouden. Het hart staat voor liefde, de handen symboliseren vriendschap en de kroon verwijst naar loyaliteit. 

Video afspelen

Hoe kan ik meedoen?

Ontwerp je eigen NFTS (A4-vlag)

1. Neem een stukje textiel (A4-formaat).
2. Ontwerp je eigen NFTS (A4-vlag) in het thema: compassie & het welzijn van de aarde. Maak bovenaan de vlag een tunnel van 2 cm., zodat er een draad doorheen past.
3. Je mag allerlei technieken gebruiken, zoals: schilderen, knippen, breien, weven, spinnen, crochet, borduren, naaien, patchwork, quilten etc. Combineer met bijv. papier, gevonden materialen in de natuur en recycle zoveel mogelijk: gebruik wat je hebt! Afbeelding: Een ingezonden NFTS (vlag) met kanten bij van Olga Ieromina.

De Lungta traditie

Het community art project NFTS - Chain of Compassion is een speelse verwijzing naar de Gebedsvlag (Lungta) traditie in Tibet. De vlaggen worden traditioneel vormgegeven in 5 kleuren: wit, blauw, groen, geel en rood. De kleur wit symboliseert compassie. Op de vlaggen staan de 5 dieren van voorspoed afgebeeld: windpaard, sneeuw leeuw, garuda, tijger en draak in combinatie met speciale gebeden. De vlaggen worden overal buiten opgehangen om positieve boodschappen mee te geven aan de wind. Zo worden obstakels weggenomen en wordt compassie gegeven aan alle levende wezens.

The Pollinators

Wij zijn The Pollinators. Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Heel Nederland een ‘pollinator paradise’. Geurige bloemen, bloemrijke bomen, een rijk bodemleven. Zo zien wij het! Wij zijn een community en platform, dat zich concentreert op het ondersteunen en verbinden van mensen en initiatieven, die de bestuivende soorten en biodiversiteit beschermen en stimuleren.

The Pollinators is een initiatief van The Tipping Point in samenwerking met Nudge. Het begon in 2016 i.s.m. De Bijenkorf. Op dit moment zijn meer dan 20 initiatieven verbonden samen met een paar grote Partner organisaties.

Stuur je NFTS per post

Join the Chain! Stuur je NFTS (vlag) per post naar:

Join the Chain of Compassion
Eulerstraat 4
6533 DP Nijmegen

Bedankt! 💛 Heb je een vraag? Stuur een mailtje naar info@jointhechainofcompassion.com

Spread your NFTS, design a flag & support the bees!