NFTS - Chain of Compassion

Craftivate your NFTS - Neverending Flag Textile+ Story.
Support de bijen, bestuivende soorten & biodiversiteit in Nederland!

Wij geloven in de kracht van textiel+ craftivisme en het gezamenlijk bijdragen aan een gezond, vruchtbaar en duurzaam ecosysteem voor iedereen toegankelijk. Join the Chain: creëer je eigen NFTS – Neverending Flag Textile+ Story! 

Alle NFTS worden tentoongesteld in de ‘Chain of Compassion’ expositie tijdens TPF2022 van 13 t/m 15 okt. Op elke NFTS kan een bod van min. €15,- worden uitgebracht.  Hoe groter de interesse, hoe hoger het bod! Missie is om 1000 NFTS bij elkaar te brengen, ontworpen door textiel liefhebbers van allerlei leeftijden, prof. en amateur (textiel)kunstenaars & ontwerpers, studenten van kunst/mode academies en textielopleidingen, leerlingen van lokale scholen, ouderen bedreven in traditionele textieltechnieken etc.

Het totaalbedrag van alle verkochte NFTS doneert TPF aan Stichting The Pollinators, dat zich actief inzet voor de bijen, bestuivende soorten en biodiversiteit in Nederland. 

Join the Chain!

Hoe kan ik meedoen?

Crëeer je eigen NFTS

1. Neem een blanco stuk textiel (A4-formaat).
2. Maak je eigen NFTS - Neverending Flag Textile+ Story in het thema: compassie & planetair welzijn.
3. Je mag allerlei (traditionele) textiel technieken gebruiken, zoals: breien, weven, spinnen, crochet, borduren, naaien, patchwork, quilten etc. Combineer met bijv. verven, papier, gevonden materialen in de natuur en recycle zoveel mogelijk: gebruik wat je hebt!

Afbeelding: materiaal van Antoinette Koelewijn voor #TPF2022

De Lungta traditie

NFTS - Chain of Compassion is een speelse verwijzing naar de Gebedsvlag (Lungta) traditie in Tibet. De vlaggen worden traditioneel vormgegeven in 5 kleuren: wit, blauw, groen, geel en rood. De kleur wit symboliseert compassie. Op de vlaggen staan de 5 dieren van voorspoed afgebeeld: windpaard, sneeuw leeuw, garuda, tijger & draak in combinatie met speciale gebeden. De vlaggen worden overal buiten opgehangen om positieve boodschappen mee te geven aan de wind. Zo zouden obstakels worden weggenomen en wordt compassie gegeven aan alle levende wezens.

The Pollinators

Wij zijn The Pollinators. Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Heel Nederland een ‘pollinator paradise’. Geurige bloemen, bloemrijke bomen, een rijk bodemleven. Zo zien wij het! Wij zijn een community en platform, dat zich concentreert op het ondersteunen en verbinden van mensen en initiatieven, die de bestuivende soorten en biodiversiteit beschermen en stimuleren.

The Pollinators is een initiatief van The Tipping Point in samenwerking met Nudge. Het begon in 2016 i.s.m. De Bijenkorf. Op dit moment zijn meer dan 20 initiatieven verbonden samen met een paar grote Partner organisaties.

Deadline 5 okt. 2022

Join the Chain! Stuur je NFTS per post naar:

Stichting Textielprojecten
o.v.v. 'NFTS of Chain of Compassion'
Maasplein 27
6541 XS Nijmegen

Of breng je NFTS naar Autotron op woe. 12 okt. 2022 (van 12.00 - 20.00 uur). NB: Lukken beide opties niet? Neem dan je NFTS mee als je TPF2022 bezoekt en geef het aan een Festivalmedewerker.

 

Spread the NFTS! See you @TPF2022.