Quilt Wedstrijd

Jullie kennen ons evenement natuurlijk nog als de Handwerk en Quiltdagen, maar vanwege alle uitbreidingen en nieuwe onderdelen gaan we vanaf dit jaar verder onder de nieuwe naam: Textiel Plus Festival!

Om dit te vieren organiseren wij dit jaar een quiltwedstrijd! 

En je raadt het misschien al…

Het thema is FESTIVAL!

Als wij aan FESTIVAL denken, worden we gelijk heel blij. Vrolijke gezichten, een uitgelaten stemming, felle kleuren, leuke activiteiten, muziek, zon…

Jullie kunnen vast ook heerlijk wegdromen bij het woord FESTIVAL. De associaties komen vanzelf naar boven borrelen. Laat je fantasie de vrije loop en laat je helemaal gaan in je creatieve proces… het Textiel Plus Festival daagt je uit!

Doe mee aan de allereerste quiltwedstrijd in Den Bosch en misschien maakt jouw werk dan wel deel uit van de grote quilttentoonstelling in november!

Wat moet ik doen?
Er zijn twee mogelijkheden. Het mooiste is natuurlijk als je een quilt maakt, speciaal voor het Textiel Plus Festival, maar je mag ook inschrijven met een al eerder gemaakte quilt. Als de quilt maar in het thema FESTIVAL past. Waar we ook in geïnteresseerd zijn, is het verhaal erachter. Hoe is het idee ontstaan, wat betekent deze quilt voor je, voor wie is de quilt gemaakt etc. Geef het werk een pakkende titel en geef ca. 50 woorden uitleg.

Qua formaat van de quilt is er één restrictie. Omdat de quilt wordt opgehangen tegen een wand van 2.50 m hoog, mag de lengte (hoogte) van de quilt maximaal 2.30 m zijn. De breedte is vrij in te vullen.

Wie mag er meedoen?
IEDEREEN is van harte welkom om deel te nemen. Je kunt zowel met een traditionele, een moderne als een art quilt inschrijven.

Ook je niveau maakt bij ons niet uit. Of je nu een beginnend quilter bent, al jaren ervaring hebt of zelfs op professioneel niveau bezig bent… iedereen mag meedoen!

Hoe schrijf ik in?
Download hier het inschrijfformulier. De algemene voorwaarden vindt u hier. Het inschrijfformulier dient vóór 15 augustus 2019 te zijn opgestuurd, zodat de organisatie op tijd een beeld heeft van het aantal inschrijvingen. Je hebt daarna nog tot 1 oktober 2019 de tijd om de foto’s en evt. het verhaal achter de quilt op te sturen.

Maak ongeveer 3 foto’s van goede kwaliteit (zo hoog mogelijke resolutie) van de quilt. Let erop dat de belichting goed is (liefst daglicht). Leg ook enkele sprekende details van de quilt vast. Stuur de foto’s vóór 1 oktober 2019 per WeTransfer op naar anouk@terwisse.nl.

De jury kan een voorselectie maken op basis van de ingestuurde foto’s, dus de kwaliteit van de foto’s is essentieel.

Je kunt alleen deelnemen als de quilt door jezelf of door een door jou aangewezen persoon op het Textiel Plus Festival in Den Bosch wordt afgeleverd en opgehaald. Inzendingen per post worden niet geaccepteerd (uitgezonderd internationale inzendingen).

Wat zijn de kosten?
Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd wordt voor de organisatie en inrichting van de expositie een kleine vergoeding gevraagd van € 25,00 per persoon (excl. 21% btw). Deelnemers aan de wedstrijd hebben gratis toegang tot het evenement.

Hoe worden de werken beoordeeld?
Van de ingezonden werken worden er 40 geëxposeerd op het Textiel Plus Festival. Als er meer dan 40 inzendingen zijn, vindt er een voorselectie plaats, waarbij rekening wordt gehouden met een goede balans van traditionele, moderne en art quilts. De voorselectie wordt uitgevoerd door een zorgvuldig samengestelde, deskundige jury op basis van de aangeleverde foto’s.

Wat kan ik winnen?
Op 14 november, de eerste dag van het Textiel Plus Festival, vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaar van de publieksprijs wordt in de week na het evenement bekend gemaakt.

Er wordt een geweldig prijzenpakket samengesteld, die als doel heeft om de winnaars te stimuleren in hun verdere creatieve proces. Er is een hoofdprijs, een aanmoedigingsprijs en een publieksprijs te winnen. Daarnaast maak je kans op een eervolle vermelding.

Op de hoogte blijven?
Nieuwe informatie over deze wedstrijd publiceren we op deze pagina, op social media en vermelden we in de nieuwsbrief van het Textiel Plus Festival. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan nu aan!