Quilt Wedstrijd 2019

Jullie kennen ons evenement natuurlijk nog als de Handwerk en Quiltdagen, maar vanwege alle uitbreidingen en nieuwe onderdelen gaan we vanaf dit jaar verder onder de nieuwe naam: Textiel Plus Festival!

Om dit te vieren organiseren wij dit jaar een quiltwedstrijd! 

En je raadt het misschien al…

Het thema is FESTIVAL!

Als wij aan FESTIVAL denken, worden we gelijk heel blij. Vrolijke gezichten, een uitgelaten stemming, felle kleuren, leuke activiteiten, muziek, zon…

Jij kunt vast ook heerlijk wegdromen bij het woord FESTIVAL. De associaties komen vanzelf naar boven borrelen. Laat je fantasie de vrije loop en laat je helemaal gaan in je creatieve proces… het Textiel Plus Festival daagt je uit!

Doe mee aan de allereerste quiltwedstrijd in Den Bosch en misschien maakt jouw werk dan wel deel uit van de grote quilttentoonstelling in november!

Hoe meld ik mij aan?
Schrijf je in via deze button:

Let op!
Het inschrijfformulier dient vóór 1 september 2019 te zijn opgestuurd, zodat de organisatie op tijd een beeld heeft van het aantal inschrijvingen. UPDATE: INSCHRIJVEN KAN NOG TOT 1 OKTOBER!

Je hebt daarna nog tot 1 oktober 2019 de tijd om de foto’s en het verhaal op te sturen. Als je het verhaal later wilt opsturen, kun je dat doen via de mail met bijv. een Word-document als bijlage.

Wat moet ik doen?
Het mooiste is natuurlijk als je speciaal voor het Textiel Plus Festival een quilt maakt, maar je mag ook inschrijven met een al eerder gemaakte quilt. Als de quilt maar in het thema FESTIVAL past.

Waar we ook in geïnteresseerd zijn, is het verhaal erachter. Hoe is het idee ontstaan, hoe is het thema verwerkt in de quilt, wat betekent deze quilt voor je, voor wie is de quilt gemaakt, zijn voorbeeldvragen die je jezelf kunt stellen. Geef je werk een pakkende titel en schrijf een kort verhaal (ca. 50 woorden).

Qua formaat van de quilt is er één restrictie. Omdat de quilt wordt opgehangen tegen een wand van 2.50 m hoog, mag de lengte (hoogte) van de quilt maximaal 2.30 m zijn. De breedte is vrij in te vullen.

Wat moet ik vervolgens doen?
Maak ongeveer 5 foto’s van goede kwaliteit (zo hoog mogelijke resolutie) van de quilt. Let erop dat de belichting goed is (liefst daglicht). Leg ook enkele sprekende details van de quilt vast.

Stuur de foto’s vóór 1 oktober 2019 per WeTransfer op naar anouk@terwisse.nl.

Let op: de jury kan een voorselectie maken op basis van de ingezonden foto’s. Zorg er dus voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn.

Wie mag er meedoen?
IEDEREEN is van harte welkom om deel te nemen. Je kunt zowel met een traditionele, een moderne als een art quilt inschrijven.

Ook je niveau maakt bij ons niet uit. Of je nu een beginnend quilter bent, al jaren ervaring hebt of zelfs op professioneel niveau bezig bent… iedereen mag meedoen!

Wie zijn de juryleden?
De jury bestaat uit de professionele quiltsters: Hilde van Schaardenburg en Maaike Bakker en hoofdredacteur van Quilt & Zo: Marion Boeckhout.

Hoe gaat de jury te werk?
Van de ingezonden werken worden er 40 geëxposeerd op het Textiel Plus Festival. Als er meer dan 40 inzendingen zijn, vindt er een voorselectie plaats, waarbij rekening wordt gehouden met een goede balans van traditionele, moderne en art quilts. Deze selectie maakt de jury op basis van de ingezonden foto’s, je motivatie en het verhaal.

Op maandag 14 oktober om 14.00 uur maakt de jury bekend welke 40 quilts er geselecteerd zijn via de website en social media van het Textiel Plus Festival. Deze quilts maken kans op een prijs.

Mijn werk is geselecteerd, hoe moet ik het afleveren en ophalen?
Je kunt alleen aan de wedstrijd meedoen als het werk door jezelf of door een door jou aangewezen persoon op het Textiel Plus Festival in Den Bosch wordt afgeleverd en opgehaald (internationale inzendingen uitgezonderd).

Het werk kan afgeleverd worden op woensdag 13 november 2019 van 9.00 tot 17.00 uur. Ophalen kan alleen op zaterdag 16 november 2019 vanaf 17.00 tot 20.00 uur. Adres Brabanthallen: Diezekade 2, 5222 AK, Den Bosch.

Help, ik kan mijn werk niet zelf afleveren of ophalen!
Zijn er speciale omstandigheden waarom de quilt niet kan worden afgeleverd en opgehaald, maar wil je wel heel graag meedoen? Neem contact op met de organisatie via 06-28728677 of anouk@terwisse.nl. Dan wordt in overleg gekeken naar de mogelijkheden.

Welke prijzen kan ik winnen?
Er wordt een geweldig prijzenpakket samengesteld, die als doel heeft om de winnaars te stimuleren in hun verdere creatieve proces. Er is een hoofdprijs en een publieksprijs te winnen. Daarnaast maak je kans op een eervolle vermelding.

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?
Op de eerste dag van het Textiel Plus Festival, donderdag 14 november 2019 om 16.00 uur, wordt de jurywinnaar van de Quilt Wedstrijd bekendgemaakt evenals de eventuele eervolle vermeldingen.

Nadat het festivalpubliek drie volle dagen heeft kunnen stemmen wordt de publiekswinnaar op maandag 18 november 2019 om 14.00 uur bekendgemaakt via de website en social media van het Textiel Plus Festival. Over de beslissingen van de jury kan niet worden gecorrespondeerd.

Wat kost deelname?
Voor deelname aan de wedstrijd vragen we een vergoeding van € 25,00 per persoon (excl. 21% btw). Toegang tot het Textiel Plus Festival is voor alle deelnemers aan de wedstrijd gratis. Je hoeft dus geen passe-partout à € 17,00 aan te schaffen.

Algemene voorwaarden
Lees hier het volledige reglement voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Noteer in je agenda
1 september 9.00 uur: deadline opsturen inschrijfformulier
1 oktober 9.00 uur: deadline inzenden foto’s en toelichting
14 oktober 14.00 uur: bekendmaking selectie 40 werken
13 november 9.00 – 17.00 uur: afleveren werk indien geselecteerd
14 november 10.00 uur: start Textiel Plus Festival
14 november 16.00 uur: bekendmaking jurywinnaar en eervolle vermeldingen
16 november 17.00 – 20.00 uur: einde Textiel Plus Festival, ophalen werk
18 november 14.00 uur: bekendmaking publiekswinnaar op de website en social media

Op de hoogte blijven?
Nieuwe informatie over deze wedstrijd publiceren we op deze pagina, op social media en vermelden we in de nieuwsbrief van het Textiel Plus Festival. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan snel aan (linksboven op deze pagina)!