Theater 2019

[ɔnˈevən] / ONEVEN

Wat er uit je handen komt, zit in jouw hoofd als kunstenaar. Als toeschouwer kijk je slechts in de spiegel van je eigen ziel. 
Dat kan anders. In lange gesprekken trok schrijver Romheen de woorden uit het hoofd van weefkunstenaar Peter Maria R en maakte er met de band La Zona muziek van. De filmsters van Triggerfilm gaven het een gezicht, et voilà; [ɔnˈevən] / ONEVEN. 
Een voorstelling waarbij je verder kunt kijken dan jouw eigen spiegelbeeld.

[ɔnˈevən] / ONEVEN wordt gemaakt door: 
Peter Maria - weefkunst 
Romheen – woorden 
La Zona – muziek 
Triggerfilm – beeld

De voorstelling ONEVEN bestaat uit film, woord, muziek en een expositie van 7 weefwerken.

Over Peter Maria

[ɔnˈevən] / ONEVEN 
Oneven, normaal 6 letters wordt in de fonetische schrijfwijze [7] tekens door de toevoeging van de apostrof. Het werk en het leven van Peter Maria is in veel opzichten oneven. Dat beide doopnamen uit 5 letters bestaan lijkt geen toeval. Oneven aantal draden, banen, kleuren, voorliefde voor drieluiken, cijfers als 3, 7 en Peters favoriete nummer 21 zijn een bewuste keuze en zorgen voor asymmetrie. Zijn voorliefde voor alles wat oneven is, in de zin van oneffen, komt tot uitdrukking in technieken als vervilten, krassen, scheuren (rafelranden), branden, gaten maken, oxideren, deuken, breken en/of het gebruik van materialen die aangetast zijn omdat ze buiten lagen. Het staat voor Peter Maria symbool voor het leven waarin ware schoonheid ligt in het accepteren van het oneffene, het imperfecte. Zo zijn het de krassen op je ziel en de rimpels in je huid die je een mooi en uniek, doorleefd mens maken. 

Even ergens tijd voor nemen of je juist laten gaan in het on-even? Dit zoeken naar onthaasting en verstilling is verder een thema in het werk en het leven van Peter.

Zaterdag 16 november 2019: 14.30 uur (ca. 45 min.)

http://lazona.nl/ 
https://romheen.com/
https://triggerfilm.nl/

Beeld

https://www.youtube.com/watch?v=497xfUqaPDs&t=37s

Geluid

https://open.spotify.com/album/2DliYMEoAJV1NzmSyDQdYJ