TPF2022 Wedstrijd

Het welzijn van onze planeet gaat iedereen aan het hart.❤️ 

Veel Textielkunstenaars verbeeldden dit bewustzijn reeds in hun artistiek werk voor de TPF2019 Wedstrijd.

Daarom is dit jaar het thema van de TPF2022 Wedstrijd:

‘Ode aan de Natuur: upcycle!’

Meer dan 75 Textielkunstenaars hebben reeds werk ingestuurd voor de TPF2022 Wedstrijd. Hierboven zie je bijv. van links naar rechts afgebeeld: Mileen Malbrain – ‘Vascular beauty’, Antoinette Koelewijn – ‘natuur(lijk) Upcycle! en Marjan Blokland-Dekker – ‘Symbiose’. Wil je ook deelnemen met je werk aan de TPF2022 Wedstrijd? Schrijf je hieronder in en stuur het Wedstrijd inschrijfformulier vóór 08-08-22 op.

Door het upcyclen van materialen ontstaat er nieuw leven voor ongebruikt, afgedankt of weggegooid textiel. Denk aan te klein geworden kledingstukken, huishoudelijk textiel of bijvoorbeeld stoffen, die worden gebruikt voor industriële doeleinden. Combineer dit bijvoorbeeld met natuurschatten, gevonden tijdens wandelingen door land en stad! En/of verzamel dagelijkse gebruiksvoorwerpen of afvalmaterialen. Bijna alles kan via het artistieke proces van upcycling worden verwerkt in een circulair textielkunstwerk!

Wedstrijd details

Zorg je ervoor dat je in je werk (traditionele) textieltechnieken en materialen gebruikt? 2D-werk mag max. 50 x 50 cm zijn. 3D-werk (object) mag max. 30 x 30 x 30 cm ziin. Maak je werk visueel interessant en goed zichtbaar. Kies een rake titel en schrijf een persoonlijke motivatie, waarin je op eigen wijze uiteenzet:

  1. Wat heeft je bewogen om dit werk vorm te geven en waar gaat je werk over?
  2. Welke (materiaal)keuzes heb je gemaakt en waarom? 
  3. Wat is de relatie tussen je werk en het TPF2022 thema: ‘Ode aan de Natuur: upcycle!’

NB: Het TPF2022 Wedstrijdthema is hetzelfde als het thema in 2020. De TPF2020 Wedstrijd is uiteindelijk niet doorgaan vanwege de COVID-impact. Textielkunstenaars, die reeds voor de TPF2020 Wedstrijd werk hebben gemaakt, worden van harte uitgenodigd met hun werk opnieuw deel te nemen aan de TPF2022 Wedstrijd!

Fotografeer je werk

Maak 5 foto’s van van je werk en 1 van je startmaterialen. Zorg je ervoor dat de foto’s een hoge resolutie hebben, van goede kwaliteit zijn en een goede belichting hebben? Heb je 3D-werk gemaakt? Fotografeer je werk van verschillende kanten en maak (ook) een paar shots van interessante details. Stuur je foto’s vóór 30 augustus 2022 op via WeTransfer naar info@textielplusfestival.nl.

Voorselectie

I.s.m. TxP magazine worden max. 100 werken geselecteerd uit het totaal aantal Wedstrijdinzendingen.  De voorselectie wordt gemaakt op basis van de ingezonden foto’s, materiaalgebruik, upcycling technieken en persoonlijke motivatie. De uiteindelijke Wedstrijdselectie wordt geëxposeerd van do. 13 t/m za. 15 okt. 2022 tijdens TPF2022. 

Hoofdprijs

De jury- en publiekswinnaar ontvangen een publicatie in TxP magazine en online op de TxP website, een inspirerend boekenpakket en een prachtige bos bloemen. Evt. eervolle vermeldingen ontvangen een bos bloemen en een online publicatie op de TxP website.

Vergoeding

Wil je meedoen aan de  TPF2022 Wedstrijd? TPF vraagt aan iedere Wedstrijddeelnemer een vergoeding van € 27,50 (incl. BTW) voor abonnees van TxP (Textiel Plus magazine) en € 32,50 (incl. BTW) voor niet-abonnees. NB: Deelname kosten hebben betrekking op het mogelijk kunnen maken van het organiseren en het exposeren van de TPF2022 Wedstrijdinzendingen. Bedankt voor je begrip 🙂

Algemene Voorwaarden

Lees hier de TPF2022 Wedstrijd Algemene Voorwaarden rondom auteursrechten, publiciteit en bijvoorbeeld het verzekeren en opsturen van je artistiek werk.

Deadlines

  • Ma. 8 augustus 09.00 uur: deadline opsturen TPF2022 Wedstrijd inschrijfformulier
  • Di. 30 augustus 09.00 uur: deadline inzenden foto’s en toelichting
  • Ma. 12 september 14.00 uur: bekendmaking geselecteerde werken
  • Do. 13 t/m za. 15 oktober: TPF2022 Wedstrijd expositie
  • Za. 15 oktober: Bekendmaking jury & publiekswinnaar!

TPF2022 Wedstrijd news

In aanloop naar TPF2022 publiceert TPF wekelijks ingezonden werk in de social media serie ‘Vakmanschap Vrijdag’. Uitgelicht werk geeft echter geen garantie dat het werk wordt geselecteerd door de Wedstrijdjury tijdens de voorselectie midden sept. 2022. Algemene informatie over de TPF2022 Wedstrijd wordt gepubliceerd op deze pagina, op de TPF social media & nieuwsbrief en op de website van TxP. Wil je je inschrijven voor de TPF nieuwsbrief? Meld je hier aan!