Textiel Plus Wedstrijd verplaatst naar najaar 2022

Helaas gaat dit voorjaar de beurs niet door. De onzekerheid zorgt ervoor dat het financieel niet verantwoord is door te gaan met het organiseren van de beurs en de wedstrijd. De wedstrijd wordt verplaatst naar het najaar, binnenkort plaatsen we de nieuwe data met betrekking tot de wedstrijd. Alle inschrijvingen gaan automatisch mee naar het najaar!

Deelnemers die in 2020 hebben ingeschreven en het werk nog hebben mogen met dat werk opnieuw  meedoen. Natuurlijk zal niet iedereen het werk nog in bezit hebben en zullen niet alle werken die toen gemaakt zijn geëxposeerd kunnen worden. Iedereen mag uiteraard gewoon met nieuw werk deelnemen. De wedstrijd is ook opnieuw open voor alle deelnemers die nog niet hadden ingeschreven in 2020!

De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in het magazine én op de website van TxP (Textiel Plus)!

Het milieu gaat velen aan het hart, zo lieten de inzendingen voor de afgelopen twee edities van de Textiel Plus Wedstrijd zien. Daarom is…

… het thema van 2022: “Ode aan de natuur: upcycle!

Wat moet ik doen?

Door te upcyclen creëer je een tweede leven voor je afgedankte of onbruikbaar geworden spullen. Het eindresultaat is vaak fraaier dan het uitgangsmateriaal en dat is precies de bedoeling. Er kan heel veel dienen als startmateriaal; denk aan zaken die je in huis hebt, zoals kapotte kledingstukken of gebruikstextiel, maar denk ook aan spullen die niet van textiel zijn. Ook mag je materialen uit de natuur gebruiken die je bijvoorbeeld in je tuin of op een bospad vindt. Je mag materialen combineren. Zorg ervoor dat je voor het upcyclen textiele technieken en materialen gebruikt, en maak je ingreep c.q. toevoeging visueel interessant én goed zichtbaar.

Geef je werk een pakkende titel en schrijf een motivatie. Wat dreef je? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Geef ook een toelichting op het thema en je startmateriaal.

Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk en één foto van je startmateriaal, en lever deze aan.

Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm.

Hoe meld ik mij aan?

Schrijf je in via deze button:

Het inschrijfformulier dient vóór 8 augustus 2022 te zijn opgestuurd, zodat de organisatie op tijd een beeld heeft van het aantal inschrijvingen en deze kan verwerken. Je hebt daarna nog tot 30 augustus 2022 de tijd om de foto’s en de tekst in te sturen.

Hoe lever ik de foto’s aan voor de jury?

Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk en één foto van je startmateriaal, met een zo hoog mogelijke resolutie. Let erop dat de belichting goed is, gebruik het liefst daglicht. Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera.

Stuur deze foto’s vóór 30 augustus 2022 per WeTransfer naar Rob (info@textielplusfestival.nl). Vermeld duidelijk je naam en adres.

Let op: de jury maakt een voorselectie op basis van de ingezonden foto’s, zorg er dus voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn!

Wie zijn de juryleden?

De jury bestaat uit een aantal nader te bepalen TxP-redactieleden.

Hoe gaat de jury te werk?

De jury zal net als bij de vorige editie van de wedstrijd een voorselectie maken van 100 werken. Deze selectie maakt de jury op basis van de ingezonden foto’s van jouw werk, je motivatie en toelichting op je materiaalgebruik. Op maandag 12 september 2022 maakt de jury bekend welke 100 werken geselecteerd zijn. Deze werken maken kans op een prijs.

Welke prijzen kan ik winnen?

De jury- en publiekswinnaar krijgen een inspirerend boekenpakket, een bos bloemen en een publicatie over hun winnende werk in het magazine TxP én op de website van TxP. Ontvangers van een eventuele eervolle vermelding krijgen een bos bloemen en een publicatie op de website van TxP.

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

Informatie volgt z.s.m.

Wat kost deelname?

Voor deelname aan de wedstrijd vragen we een vergoeding: € 27,50 voor abonnees van TxP (Textiel Plus) en € 32,50 voor niet-abonnees. Deze bedragen zijn inclusief btw. Als je je werk opstuurt en/of terug wilt laten sturen, dan komen daar extra kosten bij die op het inschrijfformulier vermeld staan.

Algemene voorwaarden

Lees hier het volledige reglement voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Noteer in je agenda!

ma 8 augustus 09.00 uur – deadline opsturen inschrijfformulier
di 30 augustus 09.00 uur – deadline inzenden foto’s en toelichting
ma 12 september 14.00 uur – bekendmaking geselecteerde werken

De nieuwe data volgen z.s.m.

Op de hoogte blijven?

Nieuwe informatie over deze wedstrijd publiceren we op de website van TxP en op deze pagina, op social media en vermelden we in de nieuwsbrieven van TxP en het Textiel Plus Festival. Ontvang je deze nieuwsbrieven nog niet? Meld je dan snel aan (links op deze pagina) of via deze link!