TxP Wedstrijd

Om de eerste editie van Textiel Plus Arts & Crafts te vieren, hebben wij dit jaar een TxP Wedstrijd georganiseerd!

Wat hebben de deelnemers aan de wedstrijd gemaakt?Er is een persoonlijk object gekozen waarmee men zich emotioneel verbonden voelde. Dat kon iets van textiel zijn, bijvoorbeeld een kinderhemdje, maar dat hoefde niet. Het mocht ook een foto zijn, of iets heel anders. Vervolgens is dit object bewerkt met verschillende textiele technieken naar eigen keuze. De vraag was: hoe kun je met deze ingrepen de emotionele waarde die het object voor jou heeft zichtbaar maken? De kunstwerken hebben een pakkende titel gekregen, en er is een toelichting bij gegeven, die bij de kunstwerken na te lezen is. Alle inzendingen vormen samen een prachtige expositie, die tijdens deze editie van de Handwerk en Quiltdagen – Textiel Plus Arts & Crafts te bewonderen is.

Inzendingen
Maar liefst 117 kunstenaars van alle niveaus hebben zich ingeschreven! De foto’s van de ingezonden kunstwerken zijn te zien op op https://www.textielplus.nl/inzendingen-wedstrijd-textiel-plus-arts-crafts-2018/.

Hoe worden de werken beoordeeld?
Op de eerste dag, 15 november, maakt de jury bekend wie de winnaar is. Ook het publiek kan een stem uitbrengen. De winnende werken worden gepubliceerd in TxP 246 en er zijn uiteraard mooie prijzen.

Op de hoogte blijven?Nieuwe informatie over deze wedstrijd wordt gepubliceerd op de pagina en in de nieuwsbrief van TxP. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van TxP.