Textiel Plus Wedstrijd 2020

Dit jaar lanceren wij alweer de derde editie van de Textiel Plus Wedstrijd! De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in het magazine én op de website van TxP (Textiel Plus)!

Het milieu gaat velen aan het hart, zo lieten de inzendingen voor de afgelopen twee edities van de Textiel Plus Wedstrijd zien. Daarom is…

… het thema van 2020: “Ode aan de natuur: upcycle!”

Wat moet ik doen?

Door te upcyclen creëer je een tweede leven voor je afgedankte of onbruikbaar geworden spullen. Het eindresultaat is vaak fraaier dan het uitgangsmateriaal en dat is precies de bedoeling. Er kan heel veel dienen als startmateriaal; denk aan zaken die je in huis hebt, zoals kapotte kledingstukken of gebruikstextiel, maar denk ook aan spullen die niet van textiel zijn. Ook mag je materialen uit de natuur gebruiken die je bijvoorbeeld in je tuin of op een bospad vindt. Je mag materialen combineren. Zorg ervoor dat je voor het upcyclen textiele technieken en materialen gebruikt, en maak je ingreep c.q. toevoeging visueel interessant én goed zichtbaar.

Geef je werk een pakkende titel en schrijf een motivatie. Wat dreef je? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Geef ook een toelichting op het thema en je startmateriaal.

Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk en één foto van je startmateriaal, en lever deze aan.

Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm.

Hoe meld ik mij aan?

Schrijf je in via deze button:

Het inschrijfformulier dient vóór 14 september 2020 te zijn opgestuurd, zodat de organisatie op tijd een beeld heeft van het aantal inschrijvingen en deze kan verwerken. Je hebt daarna nog tot 1 oktober 2020 de tijd om de foto’s en de tekst in te sturen.

Hoe lever ik de foto’s aan voor de jury?

Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk en één foto van je startmateriaal, met een zo hoog mogelijke resolutie. Let erop dat de belichting goed is, gebruik het liefst daglicht. Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera.

Stuur deze foto’s vóór 1 oktober 2020 per WeTransfer naar Anouk Zoer (anouk@terwisse.nl). Vermeld duidelijk je naam en adres.

Let op: de jury maakt een voorselectie op basis van de ingezonden foto’s, zorg er dus voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn!

Wie zijn de juryleden?

De jury bestaat uit de TxP-redactieleden Dorothé Swinkels, Herma Meere en Sandra Mackus, en de jurywinnaar van vorig jaar: Hannah Mai.

Hoe gaat de jury te werk?

De jury zal net als bij de vorige editie van de wedstrijd een voorselectie maken van 100 werken die tijdens het Textiel Plus Festival getoond zullen worden. Deze selectie maakt de jury op basis van de ingezonden foto’s van jouw werk, je motivatie en toelichting op je materiaalgebruik. Op maandag 12 oktober 2020 maakt de jury bekend welke 100 werken geselecteerd zijn. Deze werken maken kans op een prijs.

Mijn werk is geselecteerd, hoe moet ik het afleveren en ophalen?
De organisatie van de Textiel Plus Wedstrijd stelt het zeer op prijs als je het gemaakte kunstwerk zelf komt brengen en halen, naar en van het Textiel Plus Festival in Den Bosch, of dat een door jou aangewezen persoon dit doet. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om de kunstwerken op te sturen en retour te laten zenden. De mogelijkheden en kosten zijn op het inschrijfformulier terug te vinden. Aanvullende informatie vind je in de Algemene Voorwaarden.

Je kunt je werk brengen op woensdag 11 november 2020 van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag 12 november 2020 van 7.00 tot 9.30 uur. Let wel: diezelfde donderdag vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking plaats; je kunt het afleveren van je werk dan combineren met het bijwonen van de prijsuitreiking!

Ophalen kan alleen op zaterdag 14 november 2020 vanaf 17.00 uur.
Adres Brabanthallen: Diezekade 2, 5222 AK Den Bosch.

Welke prijzen kan ik winnen?

De jury- en publiekswinnaar krijgen een inspirerend boekenpakket, een bos bloemen en een publicatie over hun winnende werk in het magazine TxP én op de website van TxP. Ontvangers van een eventuele eervolle vermelding krijgen een bos bloemen en een publicatie op de website van TxP.

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

Op de eerste dag van het Textiel Plus Festival, donderdag 12 november 2020 om 14.00 uur, wordt de jurywinnaar van de Textiel Plus Wedstrijd bekendgemaakt evenals de eventuele eervolle vermeldingen.

Nadat het festivalpubliek drie volle dagen heeft kunnen stemmen wordt de publiekswinnaar op zaterdag 14 november 2020 om 16:30 uur bekendgemaakt bij de stand van TxP (Textiel Plus). Over de beslissingen van de jury kan niet worden gecorrespondeerd.

Wat kost deelname?

Voor deelname aan de wedstrijd vragen we een vergoeding: € 27,50 voor abonnees van TxP (Textiel Plus) en € 32,50 voor niet-abonnees. Deze bedragen zijn inclusief btw. Als je je werk opstuurt en/of terug wilt laten sturen, dan komen daar extra kosten bij die op het inschrijfformulier vermeld staan.

Toegang tot het Textiel Plus Festival is voor alle deelnemers aan de wedstrijd gratis. Kom je één dag, dan krijg je een toegangsticket ter waarde van € 10,00. Kom je twee of drie dagen, dan krijg je een passe-partout ter waarde van € 17,50.

Algemene voorwaarden
Lees hier het volledige reglement voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Noteer in je agenda!

ma 14 sep 09.00 uur – deadline opsturen inschrijfformulier
do 1 okt 09.00 uur – deadline inzenden foto’s en toelichting
ma 12 okt 14.00 uur – bekendmaking geselecteerde werken
ma 12 okt t/m zo 1 nov – mogelijkheid tot opsturen van het werk, indien geselecteerd
wo 11 nov 12.00-20.00 uur – mogelijkheid tot afleveren van het werk indien geselecteerd
do 12 nov 07.00-09.30 uur – mogelijkheid tot afleveren van het werk indien geselecteerd
do 12 nov 10.00 uur – start Textiel Plus Festival
do 12 nov 14.00 uur – bekendmaking jurywinnaar en eervolle vermeldingen
za 14 nov 16.30 uur – bekendmaking publiekswinnaar bij de stand van TxP (Textiel Plus)
za 14 nov 17.00-18.00 uur – einde Textiel Plus Festival, mogelijkheid tot ophalen van het werk

Op de hoogte blijven?
Nieuwe informatie over deze wedstrijd publiceren we op de website van TxP en op deze pagina, op social media en vermelden we in de nieuwsbrieven van TxP en het Textiel Plus Festival. Ontvang je deze nieuwsbrieven nog niet? Meld je dan snel aan (links op deze pagina) of via deze link!