Textiel Plus Wedstrijd 2019

Dit jaar lanceren wij de tweede editie van de Textiel Plus Wedstrijd! De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in het magazine én op de website van TxP!

Het thema is MET HART EN ZIEL: GEEF KLEUR AAN JE PASSIE!

Let op!
De inschrijving is gesloten per 1 oktober. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

BEKIJK HIER DE INZENDINGEN VAN DIT JAAR!!!

De opdracht
Kies een onderwerp of thema waar je hart vol van is: een persoon, een object, een kwestie, een vurige wens, wat dan ook. Verbeeld jouw passie in één techniek en materiaal, of in een combinatie van textiele en textielverwante technieken en materialen.

Ga heel bewust om met je kleurgebruik. Houd je van felle kleuren? Pas ze toe. Houd je van contrasterende of juist harmoniërende kleuren? Gebruik dan deze kleuren. Experimenteer, combineer en zoek grenzen op.

Geef je werk een pakkende titel en schrijf een motivatie. Wat dreef je? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Geef ook een toelichting op thema en kleurgebruik.

Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm.

En daarna?
Maak 5 foto’s van goede kwaliteit van je werk, met een zo hoog mogelijke resolutie. Let erop dat de belichting goed is, gebruik het liefst daglicht.

Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera.

Stuur deze foto’s vóór 1 oktober 2019 per WeTransfer naar Anouk Zoer (anouk@terwisse.nl). Vermeld duidelijk je naam en adres.

Let op: de jury maakt een voorselectie op basis van de ingezonden foto’s. Zorg er dus voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn.

Wie zijn de juryleden?
De jury bestaat, net als vorig jaar, uit de TxP redactieleden: Dorothé Swinkels en Herma Meere en commissiehoofd wisselexposities bij Museum de Kantfabriek: Tineke Geurts.

Hoe gaat de jury te werk?
Nieuw dit jaar is dat de jury een voorselectie zal maken van 75 werken die tijdens het Textiel Plus Festival getoond zullen worden. Deze selectie maakt de jury op basis van de ingezonden foto’s, je motivatie en toelichting op het kleurgebruik. Op maandag 14 oktober maakt de jury bekend welke 75 werken geselecteerd zijn. Deze werken maken kans op een prijs.

Voor de deelnemers: mijn werk is geselecteerd, hoe moet ik het afleveren en ophalen?
Je kunt alleen aan de wedstrijd meedoen als het werk door jezelf of door een door jou aangewezen persoon op het Textiel Plus Festival in Den Bosch wordt afgeleverd en opgehaald (internationale inzendingen uitgezonderd).

De mogelijkheden om het werk te brengen zijn op woensdag 13 november 2019 van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag 14 november 2019 van 7.00 tot 9.30 uur.

Let wel: diezelfde donderdag vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking plaats; je kunt het afleveren van je werk dan combineren met het bijwonen van de prijsuitreiking.

Ophalen kan alleen op zaterdag 16 november 2019 vanaf 17.00 uur.

Help, ik kan mijn werk niet zelf afleveren of ophalen!
Zijn er speciale omstandigheden waarom het werk niet kan worden afgeleverd en opgehaald, maar wil je wel heel graag meedoen? Neem contact op met de organisatie via 06-28728677 of anouk@terwisse.nl. Dan wordt in overleg gekeken naar de mogelijkheden.

Wat zijn de prijzen?
De jury- en publiekswinnaar krijgen een inspirerend boekenpakket, een bos bloemen en een publicatie over hun winnende werk in het magazine én op de website van TxP. De ontvangers van een eventuele eervolle vermelding krijgen een bos bloemen en een publicatie op de website van TxP.

De winnaars van vorig jaar hebben hun ervaringen gedeeld met TxP en 4 redenen gegeven waarom zij hebben deelgenomen aan de eerste editie van de wedstrijd. Lees het artikel op https://www.textielplus.nl/wedstrijd/vier-redenen.

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?
Op de eerste dag van het Textiel Plus Festival, donderdag 14 november 2019 om 14.00 uur, wordt de jurywinnaar van de Textiel Plus Wedstrijd bekendgemaakt, evenals de eventuele eervolle vermeldingen.

Nadat het festivalpubliek drie volle dagen heeft kunnen stemmen wordt de publiekswinnaar op zondag 17 november 2019 om 14.00 uur bekendgemaakt op onze website. Over de beslissingen van de jury kan niet worden gecorrespondeerd.

Wat kost deelname?
Voor deelname aan de wedstrijd vragen we een vergoeding van € 20,00 voor abonnees van TxP (Textiel Plus) en € 25,00 voor niet-abonnees (excl. 21% btw.). Toegang tot het Textiel Plus Festival is voor alle deelnemers aan de wedstrijd gratis. Je hoeft dus geen passe-partout à € 17,00 aan te schaffen.

Algemene voorwaarden
Lees hier het volledige reglement voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Noteer in je agenda!
16 september 9.00 uur: deadline opsturen inschrijfformulier
1 oktober 9.00 uur: deadline inzenden foto’s en toelichting
14 oktober 14.00 uur: bekendmaking selectie 75 werken
13 november 12.00-20.00 uur: afleveren werk indien geselecteerd
14 november 7.00-9.30 uur: afleveren werk indien geselecteerd
14 november 10.00 uur: start Textiel Plus Festival
14 november 14.00 uur: bekendmaking jurywinnaar en eervolle vermeldingen
16 november 17.00 uur: einde Textiel Plus Festival, ophalen werk
17 november 14.00 uur: bekendmaking publiekswinnaar op website

Op de hoogte blijven?
Nieuwe informatie over deze wedstrijd publiceren we op de website van TxP en op deze pagina, op social media en vermelden we in de nieuwsbrieven van TxP en het Textiel Plus Festival. Ontvang je deze nieuwsbrieven nog niet? Meld je dan snel aan (linksboven op deze pagina) of via deze link!