Workshops en demonstraties 2019

LET OP!

Onderstaande lijst wordt z.s.m. aangepast aan de ONLINE-editie 2020!

De Opkamer

Workshop Kartonnage
Je maakt een blanco wenskaart in de vorm van een boekje, die gesloten wordt met een satijnlintje. De kaart wordt gemaakt volgens de leporello vouwkunst gecombineerd met kartonnage.

Duur: 30 min.
Tijden: dagelijks doorlopend
Aanmelden: aanmelden is niet nodig, je kunt de hele dag aanschuiven.
Kosten: € 6,00 p.p. (incl. materiaal)

www.deopkamer.nl

Elly Prins Machine Quilting

In deze gezellige stand in kerstsfeer worden verschillende knutsel- en quiltprojecten gedemonstreerd om al helemaal in de stemming te komen. Je hoeft zeker geen gevorderde quilter te zijn om er zelf mee aan de slag te gaan!

–  Je kunt een eenvoudige collagequilt maken met een kerstkrans, waar je een aantal van Elly’s prachtige kerststoffen voor kunt gebruiken.
–  Je kunt zien hoe je op verschillende manieren een kerstboompje kunt maken met stof, dat je in huis kunt ophangen.
–  Ook kun je leren hoe je een feestelijke kerstslinger maakt.

Als je je creativiteit wilt laten prikkelen, kom dan gezellig langs!

www.machinequilting.nl

Golden Haand

Naast de kraam van Golden Haand demonstreert Mirja Wark doorlopend aan het weefgetouw met ketting. De bezoekers mogen het natuurlijk ook zelf uitproberen.

www.goldenhaand.nl

HobbyDoItYourself

Demonstratie Bekleden van een borduurring en kralen borduren
Bij de stand van HobbyDoItYourself worden doorlopend demonstraties gegeven van het bekleden van een achterkant van een borduurring (met borduurwerk erin) zodat deze netjes zijn afgewerkt. Daarnaast laten ze het werken met kralen borduren zien. 

www.hobbydoityourself.nl

Naald & Draad / CreaHelga Tatting, Knots & Lace

Workshop Kennis maken met naaldfrivolité

Naaldfrivolité is een eeuwenoude knoopwerktechniek met een kantachtig uiterlijk. Frivolitékant ontstaat door het maken van knopen rond een kerndraad. Met deze knopen worden ringen en bogen gevormd, welke worden verbonden d.m.v. picots. Hiermee kun je sieraden, kleedjes en andere accessoires maken. Waar vroeger frivolitékant werd gemaakt met behulp van een frivolitéspoel of –schuitje, is het tegenwoordig ook mogelijk frivolitékant te maken met behulp van een frivoliténaald.

Tijdens deze workshop maak je op eigentijdse wijze kennis met deze eeuwenoude handwerktechniek en ga je naar huis met een kleine vlinderbroche!

De workshop wordt gegeven door CreaHelga in samenwerking met Naald & Draad.

Duur: 1 uur en 15 min.
Tijden: aanvang dagelijks om 11.00 uur en 13.00 uur
Aanmelden: via creahelga@gmail.com of bij de stand, max. 6 personen per workshop
Kosten: € 15,00 p.p. (incl. alle benodigde materialen waaronder garen en een set frivoliténaalden)

www.naaldendraad.com

Quiltframe

Demonstratie Quiltframes

Tijdens het Textiel Plus Festival worden in de stand van Quiltframe doorlopend demonstraties van het Q-snap floorframe gegeven. Deze staat in twee verschillende uitvoeringen in de stand: met én zonder extra pootjes. Zonder de extra pootjes is het frame een geweldig hulpmiddel voor het opspannen en dubbelen van uw quilt. Mét de extra pootjes komt het frame schuin te staan en leent het zich vooral om aan te quilten. Natuurlijk kun je ook zelf plaatsnemen achter beide frames om te ervaren hoe prettig het werkt en voelt. Dubbelen kun je aan het frame met naald en draad, met veiligheidsspelden, maar we laten je vooral zien hoe snel en handig dit gaat met de Micro Stitch Basting Gun. Hiermee worden piepkleine plastic nietjes in de quilt geschoten waarmee deze in zeer korte tijd gesandwiched is.

Nieuw: Je mag tijdens de beurs bij ons je eigen kleine quilt (minimale maat 110 x 90 cm, maximaal ca 120 x 150) komen sandwichen met de Basting Gun. Je betaalt alleen de nietjes. Thuis kun je echter met alle maten quilts, ook de héle grote, aan het frame werken.

www.quiltframe.nl

Riëtte geeft VORM

Workshop Tekenen met de naaimachine. Maak een selfie op de naaimachine!

Dit is weer eens een andere manier om jezelf ‘in the picture’ te zetten. Eigenlijk is het tekenen met de naaimachine. Door een bepaalde instelling van je naaimachine kan je de naald vrij bewegen over de stof. Dit wordt ook wel Free Motion borduren of naaien uit de vrije hand genoemd.

Aan de hand van een foto van jezelf of van een dierbare of gewoon een afbeelding die je aanspreekt, ga je die overbrengen op stof om er daarna vrij overheen te borduren met de naaimachine.

Tijden: elke dag kun je doorlopend terecht om het even uit te proberen. 
Kosten: GRATIS

www.riettesommerdijk.nl

Spinnerij de Wolkelder

Demonstratie Spinnen en kaarden van wol

Bij de kraam van Spinnerij de Wolkelder worden doorlopend demonstraties gegeven van:
–  Het spinnen van superdikke garens. Zij zijn de enige in NL die dat kunnen!
–  Het kaarden (kammen) van wol op een kaardmolen. Ze nemen hun eigen vachten mee om dit te doen.

www.dewolkelder.nl

Weefatelier Sjofoel

Demonstratie Weven

Bij Sjofoel worden doorlopend demonstraties gegeven op een weefgetouw en wordt uitgelegd hoe je kunt weven.

www.sjofoel.nl