Workshops en demonstraties 2018

Kijk voor het meest actuele overzicht vlak voor aanvang van de beurs.

Anneke Zwolsman-Westing

Blaadje op een Mo[nu]mentje natvilten
Mo[nu]mentjes gaan over upcycling, mindfulness, een cadeautje voor jezelf kopen of vilten. Glazen ‘verpakkingen’ die je anders weg zou gooien, een nieuwe bestemming geven. Zoek bijvoorbeeld een steentje met een spannend lijnenspel, een zaaddoosje met een ingenieuze constructie, een veertje dat naar beneden is gedwarreld, of iets anders waar je normaal gesproken zo aan voorbijloopt. Doe het in het potje en dek het af met een gevilt blaadje of andere natuurvorm. Je hebt nu een mooi monumentje om in het moment te zijn en je rust terug te vinden.

Heb je nog nooit eerder gevilt, dan is dit een mooie kans voor een eerste kennismaking. Heb je viltervaring, dan kan ik je vast nog iets nieuws bijleren.

Wat: een blaadje of andere natuurvorm vilten van naaldvlies/lontwol/vlies, met een speciale constructie waarbij het ontwerp op een potje past.

LET OP: Neem zelf een glazen potje mee, of meet de diameter van de bovenkant op en neem de afmeting mee. Maximale diameter zes centimeter. Neem ook mee hetgeen je in het potje wil doen, of maak er een foto van, zodat je er een passend ontwerp bij kan vilten.

Duur: circa 30 minuten.
Tijden
: dagelijks, doorlopend van 10:30-12:30 en van 13:30-16:30 uur.
Aanmelding: stuur een sms naar 06 20 31 28 99 met je naam en gewenste aanvangstijd. Je kan ook aanschuiven wanneer er plaats is of ter plekke een plaats reserveren voor later.
Kosten: € 7,50 p.p. incl. te gebruiken wol.

Atelier Dollopvilt

Workshops
1. Maak een Ster-waxinelichtje van Nepalees vilt. Er is keuze uit 4 verschillende kleuren (wit, roze, bont met roze viltkralen en bont met groene viltkralen).

Duur: ongeveer 5 kwartier.
Kosten: € 10,00 p.p.

2. Een Nepalees engeltje maken. Er is keuze uit 2 kleuren (roze en bont). De engeltjes kunnen naar eigen idee versierd worden.

Duur: ongeveer 3 kwartier.
Kosten: € 5,50 p.p.

Tijden: beide workshops beginnen dagelijks om 10.15, 12.00, 13.45 en 15.30 uur.
Aanmelden: Per workshop kunnen er 5 mensen mee doen. Wil je verzekerd zijn van een plaats dan is vooraf aanmelden gewenst. Dat kan via info@dollopvilt.nl . o.v.v. naam, datum en tijd. Vergeet ook bij het aanmelden niet de workshop (Ster waxine-lichtje of Nepalees engeltje) en kleur te vermelden. Als er nog plaats vrij is mag je ook zo aanschuiven.

Atelier Viltorama

Workshop en demonstratie: naaldvilten en engeltjes maken
Voor iedereen die een kijkje wil nemen in de wereld van wol en vilt. Maak kennis met de mogelijkheden van naaldvilten. In combinatie met welke textiele werkvorm zou jij het willen combineren? Kom kijken bij de demonstraties. En tijdens de inloopworkshops van Viltorama laat Adrienne Barth je kennis maken met het werken met wol en de viltnaald. Deze naald heeft weerhaakjes, waarmee wol en vezels vastgezet kunnen worden op een ondergrond. Er worden doorlopend diverse technieken getoond waarbij je kan aanschuiven en de techniek zelf kan uitproberen.

Duur: ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van wat je wilt maken.
Tijden: als er plaats is kun je meteen aanschuiven bij de inloopworkshops.
Kosten: vanaf € 10,00 p.p.

Er zijn workshops Schilderen met wol en viltnaald, Wolschilderen, 3D-figuurtje naaldvilten en engeltjes maken van lontwol.

Atelier Wilma Creatief

Workshops
1. het naaldvilten van een Klaproos broche, met een beetje naaiwerk erbij.

2. het maken van Engel Anneloes: naaien van de festonsteek met wolvilt, basis kennismaking met het maken van de diy-pakketjes voor op de seizoentafel.

Duur: ongeveer 1 uur.
Tijden: De workshops worden doorlopend gegeven.
Aanmelden: Als er nog plaats vrij is mag je zo aanschuiven.aanschuiven, maar voordien aanmelden mag ook via info@atelierwilmacreatief.nl, of tijdens de beurs.
Kosten:€ 7,50 p.p. incl. materiaal.

Demonstratie
Tussen de workshops door is Wilma de techniek aan het demonstreren en is ze aan het naaldvilten. Ze brengt met een aparte naald (de viltnaald), leuke motieven met schapenwol aan in kleding of styropor. De benodigde materialen worden uitgelegd en je krijgt ook zelf de kans om het naaldvilten even uit te proberen. Op de tafel staan voorbeelden die met naaldvilten gemaakt zijn.

Aztec Rose – Quiltfreedom

Demonstratie Quiltring op standaard
Bij de stand van Aztec Rose wordt elke dag doorlopend gedemonstreerd. Op de beurs hebben zij een aantal quiltringen op standaard staan (zie foto). Er wordt een voorbeeldquilt gespannen in de quiltring en iedereen die wil, mag plaatsnemen en een stukje quilten. Ook wordt het handquilten gepromoot.

Daarnaast wordt het gebruik van het quiltframe gedemonstreerd en wordt duidelijk wat de mogelijkheden van dit frame allemaal zijn: verstelbaar in de hoogte, kantelbaar naar voren en naar achteren, naar rechts en naar links. Je kan het frame naar je toe trekken en het is te gebruiken terwijl je op de bank zit, op een keukenstoel of bijvoorbeeld op een relaxstoel.

Aztec Rose heeft op de beurs altijd een zeer interessante beursaanbieding en het frame kan gelijk in een tas worden meegenomen! Het frame is er in leuke kleuren en in blank gelakt hout.

Borduurblad/Crealoekie

Demonstratie/workshop Bead embroidery
Borduren met kralen en borduren op papier.

Duur: 20-30 minuten.
Tijden: doorlopend.
Aanmelden: kan elk moment bij de stand.
Kosten: € 5,00 p.p.

Borduurdiva

Workshop Broderie d’Art
“Wij zijn Lyda en Sylvia en zijn gecertificeerde Broderie d’Art borduursters. In deze speciale techniek van borduren geven wij workshops in verschillende niveaus. Deze haute couture techniek hebben wij geleerd aan het conservatorium van Luneville te Frankrijk.”

Broderie d’Art is niet meer weg te denken uit de Haute Couture en heeft een eeuwenoude traditie. Deze techniek wordt gebruikt door Chanel, Dior, Givenchy en de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau, die ontwerpen maakte met Broderie d’Art voor Koningin Maxima, Lady Gaga en Beyoncé met als hoogtepunt de koningsblauwe jurk van Maxima in 2013.

Tijdens de beurs kunt u kennismaken met de techniek door een kleine workshop te volgen. Deze creatieve manier van borduren kunt u toepassen op o.a. kleding, quilts, sieraden, schilderijen en tassen.

Duur: 1,5 uur.
Tijden: doorlopend, de hele dag door.
Aanmelden: tijdens de beurs.
Kosten: € 15,00 p.p.

Colorsofellen

Demonstratie Zijde schilderen
Tijdens de Handwerk en Quiltdagen zal Ellen Bakker in haar stand doorlopend demonstraties geven van het zijde schilderen.

De Opkamer

Workshop Leporella wenskaart
Bij de stand van De Opkamer wordt tijdens deze workshop de kartonnage techniek uitgelegd.

Duur: 30 minuten.
Tijden: doorlopend.
Aanmelden: vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt zo aanschuiven.
Kosten: € 5,00 p.p. incl. materiaal

De Quilt Ster

Demonstratie Yazzii tasjes
Tijdens deze demonstratie kun je zelf zien en ervaren hoe handig de Yazzii handwerktassen zijn! De vele doorkijk-vakken maken het een geliefde handwerk ‘must-have’.

Demonstratie Nadenroller
De eerste vraag die men stelt over de Violet Craft nadenroller is of het ‘echt wel zinvol’ is… De beste manier is om het zelf te zien!

Dutch MQG

Demonstratie – Slice and Insert
Bij de expositie van het Dutch MQG kunnen bezoekers aanschuiven om onder begeleiding van leden het moderne quilten te proberen. Je leert de ‘slice and insert’ techniek waarmee je zonder patroon een mooi modern blok gaat maken.

Elly Prins Machinequilting

Demonstraties SewEzi Grande, Westalee linealen en rulervoetje
In de stand van Elly staan verschillende naaitafels en ze demonstreren doorlopend op de SewEzi Grande. Daarnaast demonstreren zij de Westalee linialen en het speciale rulervoetje.

SewEzi Grande
De SewEzi Grande is een nieuwe verplaatsbare tafel. Ontworpen voor meer permanente situaties dan de draagbare SewEzi. De Grande is groter en sterker. Ideaal voor de nieuwe grotere naaimachines. De Grande wordt geleverd met een plexiglas van uw keuze naaimachine. De poten kunnen gemakkelijk worden opgevouwen voor opslag of transport. De Grande wordt geleverd met een beschermhoes.

I Love to Quilt

Demonstratie Quilten met rulers
Ben je ook zo benieuwd naar de mogelijkheden van het quilten met rulers? Bezoek dan de stand van I Love to Quilt op de Handwerk en Quiltdagen 2018!

De hele dag door worden er bij I Love to Quilt demonstraties geven van de prachtige patronen die gemaakt kunnen worden met behulp van de rulers. Deze handige methode van doorquilten toont snel resultaat en is zeer geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Irene van der Wolf – Kunstwolf

KUNSTWOLF voor scholing en inzicht in BEELD en persoonlijke groeiCreativiteit is creëren van mogelijkheden.
Creativiteit is het hebben van de vrijheid om zichtbaar te zijn in jou en jou hierin uit te drukken.
Creativiteit gaat over eigenheid, jouw beeld en jouw vorm. Het gaat niet over een algemene norm van mooi of lelijk, goed of fout.

KUNSTWOLF voor als je meer ruimte en inzicht in jouw vorm en beeldtaal wilt ontwikkelen.
Tijd, aandacht en ruimte voor jouw creativiteit is voeding voor je hart.

Irene van der Wolf: Beeldend kunstenaar,  Gestalt-Art therapeut, docent, auteur.

Op donderdag en zaterdag kun je deelnemen aan een kort experiment m.b.t. tot creativiteit!

Keigoed vilten

Verschillende kleine workshops in de stijl van ‘Keigoed Vilten’
We maken vilten objecten. Bijv. een naaldenboekje, bloemen en/of keien.

Duur: 30-45 minuten.
Tijden: doorlopend.
Aanmelden: als er plaats is mag je gelijk aanschuiven.
Kosten: vanaf € 10,00 p.p.

Marjolein Zweed Creatief

Workshop Handletter je eigen tas
Tijdens deze workshop maak je een handgeletterde tekst op een linnen tas. Je kunt gebruik maken van de patronen, die Marjolein meeneemt. Of je eigen tekst samenstellen.

Duur:  30 min. tot 1 uur.
Tijden: doorlopend.
Aanmelden: Je kunt aanschuiven als er plaats is.
Kosten: € 5,00 p.p.

Mijn-Eigen.nl

Workshop Kleur op een tas met Paintstiks
Eindelijk worden er geen plastic tasjes meer uitgedeeld. Kom daarom nu een katoenen tas met Paintstiks bewerken m.b.v. een sjabloon en maak er een persoonlijk, origineel en milieu-vriendelijk exemplaar van. Jij kiest de kleur van je tas, sjablonen en een kleurstelling die bij jou past. Na ca. 45 minuten is je tas klaar en ben je weer een stuk wijzer als het gaat om Kleur op Stof.

Duur: 45 minuten.
Tijden: dagelijks 10.30, 12.00, 14.00 en 15.30 uur.
Aanmelden: Liefst van tevoren aanmelden door een mail te sturen naar  < info @mijn-eigen.nl> met de datum en het tijdstip, maar als er nog plek is kun je ook gezellig ter plaatse aanschuiven. Er is plaats voor 6 deelnemers.
Kosten: € 8,50 p.p incl. tas en materialen.

Mikilon’s Workshop

Demonstratie Stempels
Dineke van Mikilon’s Workshop uit Olst demonstreert met de nieuwe stempels van Hobby-Time. Ze laat zien hoe je super makkelijk en snel de naai en kniplijntjes op de achterkant van de stof kunt aan brengen.

Er zijn al een groot aantal soorten stempels van Agnes, zoals de Storm at Sea hexagonnetjes in alle maten, driehoeken, diamonds en ga zo maar door. Er wordt met 2 soorten gedemonstreerd, maar de rest is natuurlijk ook aanwezig.

Kom het ook bekijken bij de stand van Miklon’s Workshop!

Naaimachinehandel van Huissteden

Workshop Interesse in machine borduren?
In de stand van Naaimachinehandel Van Huissteden worden workshops gegeven voor iedereen die meer zou willen weten over het machinaal borduren.

Duur en tijden: de workshop duurt de hele dag van 10.00 uur tot 16.00 uur, maar er is tijd genoeg om de beurs over te gaan.
Aanmelden: U hoeft zich niet in te schrijven en kunt zo aanschuiven en meedoen. En je hebt dan echt iets leuks gemaakt!
Kosten: in overleg
Voor meer informatie:
 info@huissteden.com

Naald en Draad

Workshop/demonstratie Leer ook het doorstoppen met 2 naalden
Altijd al eens willen weten hoe je moet doorstoppen met 2 naalden? Doe dan mee met deze leuke mini-workshop bij de stand van Naald en Draad!

Tijden: doorlopend.
Aanmelden: je kunt je aanmelden via info@naaldendraad.nl.
Kosten: Pakketprijs € 10,00 p.p.

Niessen Naaimachines

Workshop Kerstdecoratie met de naaimachine (foto 1)

Tijden: dagelijks dag om 11.00 uur.
Aanmelden: er kunnen maximaal 3 deelnemers per workshop meedoen. Graag van tevoren aanmelden via: info@niessennaaimachines.nl.
Kosten: € 10,00 p.p. incl. materiaal.

Workshop Introductie ScannCut Scandinavian Star (foto 2)

Tijden: dagelijks om 12.30 uur.
Aanmelden: er kunnen maximaal 3 deelnemers per workshop meedoen. Graag van tevoren aanmelden via: info@niessennaaimachines.nl.
Kosten: € 5,00 p.p. incl. materiaal.

Workshop Bestekzakje met decoratieve steken van de Naaimachine (foto 3)

Tijden: dagelijks om 14.30 uur.
Aanmelden: er kunnen maximaal 3 deelnemers per workshop meedoen. Graag van tevoren aanmelden via: info@niessennaaimachines.nl.
Kosten: € 12,50 p.p. incl. materiaal.

OnlineViltSchool

Demonstratie (nat)Vilten
Er zal een doorlopende demonstratie (nat)vilten gegeven worden, o.a. door cursisten van de OnlineViltSchool. Je kunt vragen stellen en je oriënteren op alle mogelijkheden van het (nat)vilten.

Rondleiding in de OnlineViltSchool
Ingeborg Honer is aanwezig om uitleg te geven over de werkwijze en mogelijkheden binnen de OnlineViltSchool. Je kunt een digitale rondleiding (film) bekijken en zo krijg je een goed beeld van deze volledige 3-jarige viltopleiding. Deze opleiding is thuis te volgen en bestaat uit 20 cursussen met daarbinnen ongeveer 150 videolessen.

Gratis digitale les Sjaal vilten
Om het viltvirus verder te verspreiden is er voor elke bezoeker een Gratis (digitale) proefles Sjaal vilten beschikbaar. Aanmelden kan bij de stand of via www.onlineviltschool.nl. Ook het materiaal voor het maken van een sjaal is te koop in de stand.

Pluizentondeuse x Log

Demonstratie Pluizentondeuse
Geef je favoriete kledingstuk een tweede leven! Bij Pluizentondeuse x Log wordt doorlopend de pluizentondeuse gedemonstreerd.

Punch Workshops

Punchen is een leuke, vrije textieltechniek, een soort van schilderen met lapjes en wol. Je werkt met een punchmachine. Met 5 naalden met weerhaakjes sla je de stofjes door een ondergrond. Zonder erbij na te denken kun je een werkstuk laten groeien, door steeds iets toe te voegen. Lapjes krinkelen tot mooie structuren, het resultaat is altijd bijzonder!

De ‘snelweg’ naar vilt

Wat is nu het verschil tussen Punchen en Natvilten?

Natvilten is een mooi ambacht. Het is de oudste manier om textiel te maken. Helaas is natvilten ook een tijdrovend intensief proces.

Bij Punch maken we vilt met de Punchmachine. Dat kan een luchtig, dun soort vilt zijn, maar ook dik en stevig is mogelijk. Door de techniek verbruik je veel minder wol dan bij het natviltprocedee.

Een zacht, als het ware ademend werk is het resultaat. Maak je een schildering, dan hoef je niet meer na te vilten. Wil je een gebruiksvoorwerp maken, dan is even navilten het devies. Dit is echter geen kwestie van uren, maar van minuten aanwrijven.

Punchen wordt daarom ook wel ‘de snelweg naar vilt’ genoemd.

Andere voordelen van vilten d.m.v. de punchtechniek:

– Het vilt kan veel dunner zijn, super licht.
– Het is heel goed mogelijk om heel fijn te tekenen met de wol.
– De lijnen blijven vloeiend, zonder de typische krinkeling.
– Je verbruikt beduidend minder wol: zeer milieu verantwoord!

Workshop PunchTijdens deze workshop maak je kennis met de punchtechniek en na een korte instructie kun je zelf aan de slag. Je krijgt een ondergrond en de bakken vol met kleurrijke materialen staan klaar. Je kunt met wol werken, maar ook met gekke stofjes, draadjes, lintjes. Het is aan jou om er iets moois van te maken! Het resultaat kun je gebruiken om een jas of tas mee te pimpen of je kunt het ophangen als schilderijtje.

Duur: 1 uur
Tijden: 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur.
Aanmelden: je kunt je van tevoren aanmelden via info@punchworkshops.nl of ter plaatse kijken of er een plekje vrij is.
Kosten: € 15,00 p.p.

Quiltatelier Trijntje van der Horst

Demonstratie Dubbelzijdig foundationpiecing (foto 1)
Op alle dagen zal Heleen Pinkster een demonstratie van ‘dubbelzijdig foundationpiecing’ geven in de stand van Trijntje van der Horst. Deze manier van werken lijkt veel op log cabin. Door een paar extra voorbereidingen kunt u heel eenvoudig de voor- en achterkant tegelijk naaien. Omdat het volumevlies meegenaaid wordt kunt u heel snel een blok klaar hebben en hoeft een blok niet meer te worden gequilt. Ook de verwerking van meerdere blokken tot een hele quilt komt aan bod. Dagelijks om 11.00 + 15.00 uur.

Daarnaast zal Heleen doorlopend haar methode van foundationpiecing (met freezerpaper en theezakjespapier) demonstreren.

Demonstratie Strip Twist (foto 2)
Sytske laat zien hoe je met een simpel patroon en een Jelly Roll een hele leuke quilt kunt maken! De techniek om dit te doen is niet moeilijk: strips aan elkaar naaien, snijden en weer naaien. Het eindresultaat is super! Het patroon waar Sytske mee werkt is van Bonnie Hunter, genaamd Strip Twist. Er zijn veel inspirerende quilts in de stand die van Jelly Rolls zijn gemaakt.

Quiltframe

Demonstratie Q-snap Floorframe
In de stand van Quiltframe zal doorlopend het Q-snap floorframe worden gedemonstreerd. Deze handige quilttafel kan worden gebruikt om je quilt op te spannen, te rijgen of te nieten, maar ook om aan te quilten. Alle maten quilts kunnen op deze manier worden opgespannen en geregen, zolang ze niet kleiner zijn dan de tafel. Tijdens de beurs zal je dit uitgebreid getoond worden en kun je ook zelf achter de tafels plaatsnemen om het eens te proberen. Het frame is gemaakt van een lichtgewicht PVC en kan gemakkelijk uit elkaar gehaald worden en weer opgezet. Gebruik je het frame niet dan neemt het dus nauwelijks ruimte in beslag.

Volgens hetzelfde principe, met de handige klemmen om de buizen, zijn ook de borduurframes in vier verschillende maten te bekijken en te kopen.

Kom vooral even langs en neem zelf eens plaats achter één van onze frames! En neem vooral ook nota van de snelheid waarmee een quilt met hele kleine plastic nietjes kan worden gedubbeld. Een quilt van 150 x 200 cm is met de combinatie van het Q-snap floorframe en de Basting Gun in 20 minuten gesandwiched.  En dat zonder zere knieën van het over de vloer kruipen en zonder een zere rug. Heerlijk comfortabel zittend op een stoel achter de tafel!

Quilt-Patchwork

Demonstratie op de Handi Quilter Sweet Sixteen
Dit is een machine voor het doorquilten. Er wordt gedemonstreerd hoe de machine werkt en hoe handig deze is. Ideaal voor mensen met weinig ruimte, voor handquilters die last van hun handen hebben/krijgen of voor mensen wiens naaimachine te klein is voor het quilten van grotere projecten.

Workshop Lantaarntjes maken bekleed met stof
In de lantaarntjes zit een led lichtje. Leuk voor de donkere wintermaanden!

Duur: 30 minuten.
Tijden: doorlopend, start bij deelname van minimaal 4 personen.
Aanmelden: meld je aan via info@quilt-patchwork.nl of info bij de stand.
Kosten: € 10,00 p.p. inclusief materiaal.

Quiltwinkel Marij en Jeanneke.com

Demonstratie Werken met de rubberen stempels van en door Jeanneke
Bij velen al bekend en geliefd: de (natuur)rubberen stempels van Jeanneke. Van losse stempeltjes, hexagon, vingerhoedjes etc. voor het maken van scrapquilts tot complete stempelsets!

Tijdens de demonstratie legt Jeanneke uit hoe de stempels werken en mag iedereen het ook zelf proberen op zelf meegebrachte stofjes. Er zullen weer veel mooie voorbeelden te zien zijn in de stand van Quiltwinkel Marij!

Sieraden enzo

Workshop Krukje haken
Haak een krukje bij de stand van Sieraden enzo! Je maakt een begin op de beurs, waarna je het thuis kunt afmaken met het bijgeleverde patroon.

Duur: 30 minuten.
Tijden: doorlopend.
Aanmelden: er kunnen maximaal 4 personen per workshop deelnemen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden en kunt gelijk aanschuiven als er plek is.
Kosten: € 25,00 p.p. inclusief het krukje, 1 bol Ribbon en 1 haaknaald.

Silesian Quilt

Demonstratie Quiltsjablonen
Bij de stand van Silesian Quilt worden doorlopend demonstraties gegeven van het gebruik van quiltsjablonen. Bezoekers kunnen observeren en vragen stellen. Er is ook de mogelijkheid om zelf met de sjablonen te werken. De demonstraties zijn gratis en ze vinden plaats als er min. 3 bezoekers geïnteresseerd zijn.

Tambani

Workshop Creatief borduren op Afrikaanse stof
Afrikaanse stof is bij uitstek geschikt voor creatief borduren, omdat de motieven je er al toe uitnodigen. Naast ‘African wax’ kun je ook kiezen voor ‘sun printing’ stof met bladermotief.

In de workshop leer je een aantal borduursteken naar keuze en leer je hoe je de motieven kunt gebruiken om een kunstwerkje te maken.

Duur: 60-90 minuten.
Tijden: 13:00 en 15:00 uur.
Aanmelden: graag een uur voor aanvang van de workshops aanmelden bij de stand van Tambani.
Kosten: € 9,00 p.p. inclusief materiaal. De opbrengst gaat naar een scholingsproject in de Filippijnen.

Viltwerkplaats Odijk

Demonstratie Historische verftechnieken met natuurlijke materialen
Tijdens de Handwerk en Quiltdagen demonstreert Anja Schrik van Viltwerkplaats Odijk diverse historische verftechnieken en op basis van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld blauwdruk, zeefdruk en werken met natuurlijke extracten. Kom gerust kijken!

Foto 1: blauwdruk
Foto 2: lunchwikkels die geverfd zijn met natuurlijke extracten

Voor Quilt & More

Demonstratie Ergonomische messen en antislip linialen van Martelli
Bij de stand van Voorquilt & More worden demonstraties gegeven van de ergonomische rolmessen en antislip linialen van Martelli. Bij dit rolmes moet je zelf het verschil gevoeld hebben! Je houding om te snijden is veel natuurlijker en daarnaast is een hele prettige bijkomstigheid dat je zittend kan snijden. De messen zijn er voor zowel links- als rechtshandige mensen en hebben een mes van 45 of 28 mm. Ook de antislip liniaal is een welkome verbetering. De liniaal is er in 2 formaten: 2,5”x 24” en 2”x 12”.

Kortom: weer leuke nieuwe ervaringen opdoen bij Voor Quilt & More!

Wolwerkplaats Moeder Aarde

Workshop Vrij borduren op gevilte armringen
Vrij borduren gebeurt op een niet aftelbare stof en vilt is een heerlijk materiaal om op te borduren, waarbij de achterkant altijd net zo mooi is als de voorkant, omdat je niet helemaal doorsteekt.

Gebruikte steken zijn veelal: kettingsteek, knoopjessteek, stralensteek, Frans bouillonknot en variaties daarop.

Duur: 1,5 uur.
Tijden: dagelijks om 11.00 en 15.00 uur.
Aanmelden: meld je van tevoren aan via vilt@annemiekoenen.nl of kijk of je ter plaatse kunt aanschuiven.
Kosten: € 17,50 p.p. inclusief armring en materiaal