Workshops en demonstraties 2019

Adrian Art

Informatie volgt spoedig

Atelier Sopra

Workshop Brioche breien
Tijdens de beurs geeft José Visser de workshop Brioche Breien voor beginners. Na de uitleg brei je een proeflapje, waarbij je diverse steken leert, zoals o.a. meerderen en minderen op brioche-wijze. Hierdoor zul je in je breiwerk prachtige lijnen zien ontstaan.

Duur: 1,5 uur
Tijden: 11.00 en 14.00 uur
Aanmelden: graag vooraf aanmelden via: info@ateliersopra.nl. Maximaal 6 deelnemers per workshop.
Kosten: € 12,50 p.p. Dat is incl. wol om mee te breien en tutorials op papier.

Let op!
Zelf meenemen: 4 breinaalden zonder knop of een rondbreinaald van 3mm.
Vereiste basiskennis: basiskennis breien, opzetten, recht en averecht, meerderen en minderen.

www.ateliersopra.com

Atelier Wilma Creatief

Workshop Naaldvilten
Op een lapje vilt wordt het patroon van een vlinder genaaldvilt.

Duur: 2 uur
Kosten: € 15,00 p.p. incl. een A6 notitieboekje  

Workshop Engeltje maken
Annabel is een mooi engeltje voor in de kerstboom. Op de beurs leer je de beginselen van het maken van seizoenpopjes van vilt.

Duur: 1,5 uur
Kosten: € 7,50 p.p.

Er zijn geen begintijden, omdat de duur van de workshop bij benadering is. Kom gerust even langs de stand om te informeren of er plek is. Heb je een korte vraag over het naaldvilten of bijvoorbeeld de festonsteek, dan legt Wilma dit graag uit.

www.atelierwilmacreatief.nl

Aztec Rose

Demonstratie Quiltring op standaard
Bij de stand van Aztec Rose wordt elke dag doorlopend gedemonstreerd. Op de beurs hebben zij een aantal quiltringen op standaard staan (zie foto). Er wordt een voorbeeldquilt gespannen in de quiltring en iedereen die wil, mag plaatsnemen en een stukje quilten. Ook wordt het handquilten gepromoot.

Daarnaast wordt het gebruik van het quiltframe gedemonstreerd en wordt duidelijk wat de mogelijkheden van dit frame allemaal zijn: verstelbaar in de hoogte, kantelbaar naar voren en naar achteren, naar rechts en naar links. Je kan het frame naar je toe trekken en het is te gebruiken terwijl je op de bank zit, op een keukenstoel of bijvoorbeeld op een relaxstoel.

Aztec Rose heeft op de beurs altijd een zeer interessante beursaanbieding en het frame kan gelijk in een tas worden meegenomen! Het frame is er in leuke kleuren en in blank gelakt hout.

www.AztecRose.nl

Borduurdiva

Workshop Leren omgaan met de Lunevillenaald
Ontdek de techniek van Broderie d’art in een mini workshop borduren met de Lunevillenaald.

Duur: 1 uur
Tijden: dagelijks doorlopend tot 16.00 uur
Aanmelden: van te voren inschrijven kan via info@borduurdiva.nl of je kunt ter plaatse aanschuiven.
Kosten: € 15,00 p.p.

Ook worden er op alle dagen demonstraties gegeven van de techniek van Broderie d’art.

www.borduurdiva.nl

Collorsofellen

Workshop Zijde schilderen
Tijdens de workshops van Colorsofellen maak je kennis met de bijzondere wereld van het zijde schilderen. Alle deelnemers hebben de beschikking over een frame waarop een zijden sjaal gespannen wordt van 55×55 cm.

Je kunt experimenteren met diverse lagen transparante kleuren en vormen. Je kunt naar hartenlust werken met penselen, sjablonen en stempels.

Duur: 1,5 uur
Tijden: dagelijks om 10.30, 13.00 en 15.30 uur
Aanmelden: vooraf aanmelden kan via info@colorsofellen.com. Als er nog plaatsen vrij zijn, kun je je ook ter plaatse aanmelden.
Kosten: € 30,00 p.p. incl. een Ponge sjaal met hand gerolde zoom formaat 55×55, zijdeverf en fixeren.

Het fixeren is een langdurig proces. De sjaals kunnen worden opgehaald in Utrecht of Hengelo (GLD) of kunnen tegen kostprijs worden opgestuurd.

www.colorsofellen.com

Crealoekie

Workshop Borduurkaart maken
Tijdens deze workshop maak je een borduurkaart. Borduren op papier in ‘Yin Yang’ stijl. Deze is al als pakketje voorbereid.

Duur: ongeveer 25 min.
Tijden: dagelijks doorlopend
Aanmelden: je kunt meteen aanschuiven als er plaats is of vooraf inschrijven via de mail met het gewenste tijdstip via crealoekie2@hotmail.nl.
Kosten: € 3,95 incl. materiaal

www.borduurblad.nl

De Quilt Ster

Informatie volgt spoedig

Elly Prins Machine Quilting

Informatie volgt spoedig

Het Verfcollectief

Demonstraties Bewerken van stof
Het verfcollectief is een groep van 6 vrouwen die elk een specialisatie hebben in het bewerken van stof. Foto’s v.l.n.r.: Corinne Zambeek-van Hasselt houdt van de speciale verfeffecten die je op stof kunt bereiken met reactieve verven. Eke Krug is geen experiment te gek om te kijken wat het effect op stof is. Hilde van Schaardenburg schildert daadwerkelijk op stof om haar beeld over te brengen. Marjolijn van Wijk speelt met kleur op stof, als achtergrond en als tekening op stof. Suze Termaat zoekt altijd naar gelaagdheid en transparantie in haar verfprocessen en Nienke Smit heeft een grote passie voor shibori technieken. Afwisselend zullen ze haalbare technieken op stof laten zien, die de bezoekers inspireren om zelf aan de slag te gaan. Je vindt het Verfcollectief op het TextielDoeplein.

www.verfcollectief.nl

Holland Creatief

Inloopworkshops
Holland Creatief biedt op het Textiel Plus Festival een paar inloopworkshops aan! Gewoon gezellig aanschuiven als je er zin in hebt om wat nieuws uit te proberen of gewoon even lekker creatief bezig wilt zijn. Er staat een gezellige tafel vol met fijne wolletjes waar je voor € 12,95 kunt aanschuiven en een pakket met grote ronde weefring, naald, knoopjes, kralen etc. krijgt. Goede begeleiding, uitleg en vooral veel gezelligheid om samen de techniek van het rondweven uit te proberen. De eerste foto is van het rondweven.

Saskia zal in haar Pop-up shop van By Philon de volgende workshops aanbieden:

Workshop 1: Leer werken met de knoopster of breivork voor het maken van koordjes

Workshop 2: Maak een wolbloem op de bloemenloom

De tweede foto is van de bloemenloom.

Duur: beide workshops duren 1 uur.
Tijden: doorlopend
Aanmelden: je geeft je ter plekke op voor een tijdsvak of schuift meteen aan.
Kosten: € 5,00 p.p.

www.hollandcreatief.nl

I Love to Quilt

Informatie volgt spoedig

Jeanneke.com

Informatie volgt spoedig

Keigoed Vilten

Bij Keigoed Vilten kun je kiezen uit 3 (vilt)workshops, in de stijl van Keigoed Vilten

☆ Keien

☆ Polswarmers

☆ Naaldenboekje

Duur: 30-45 min.
Tijden: doorlopend
Aanmelden: je kunt gelijk aanschuiven als er plaats is, vooraf aanmelden hoeft niet.
Kosten: € 10,00 à € 15,00 p.p.

www.keigoedvilten.blogspot.com

Kunstwolf

Demonstratie UPWOLFING
Er is een doorlopende UPWOLFING-demonstratie te zien op film. UPWOLFING is het ruimtelijk aan vilten van vormen met ongekende mogelijkheden. In 2006 heeft Irene van der Wolf deze techniek met bijbehorende materialen uitgevonden en wordt nu al jaren wereldwijd gedoceerd en verkocht. 

www.kunstwolf.nl

Maggie Bee Quilts

Workshop Appliceren met hittebestendige mallen
Er wordt een bloem geappliceerd met een sterretje, met behulp van een hittebestendige mal, waardoor needleturn echt heel gemakkelijk en snel gaat. De workshop wordt gegeven door Maggie Bee. (Foto 1)

Duur: 1 uur
Tijden: dagelijks om 11.00 uur
Aanmelden: aanschuiven mag, maar vol is vol. Om verzekerd te zijn van een plekje, kun je je aanmelden via de webshop maggiebeequilts.com.
Kosten: € 7,50 p.p. incl. materiaal

Workshop Sterretje maken
Deze workshop wordt gegeven door Marina Roos. (Foto 2)

Duur: 2 uur
Tijden: dagelijks om 12.00 uur
Aanmelden: aanschuiven mag, maar vol is vol. Om verzekerd te zijn van een plekje, kun je je aanmelden via de webshop maggiebeequilts.com.
Kosten: € 5,00 p.p. incl. materiaal

Workshop Maak je eigen mal

Stel je voor… nooit meer afhankelijk zijn van het bestaande, maar altijd in staat om je eigen mallen te maken. Deze workshop sluit aan op de applicatie workshop van ’s morgens, maar kan ook prima zonder gedaan worden. Je leert je eigen ontwerp, of bestaande afbeelding om te zetten in een mal, die keer op keer gebruikt kan worden. De workshop wordt gegeven door Maggie Bee. (Foto 3)

Duur: 1 uur
Tijden: dagelijks om 14.00 uur
Aanmelden: aanschuiven mag, maar vol is vol. Om verzekerd te zijn van een plekje, kun je je aanmelden via de webshop maggiebeequilts.com.
Kosten: € 7,50 p.p. incl. materiaal

www.maggiebeequilts.com

Naald & Draad

Workshop Kennis maken met naaldfrivolité

Naaldfrivolité is een eeuwenoude knoopwerktechniek met een kantachtig uiterlijk. Frivolitékant ontstaat door het maken van knopen rond een kerndraad. Met deze knopen worden ringen en bogen gevormd, welke worden verbonden d.m.v. picots. Hiermee kun je sieraden, kleedjes en andere accessoires maken. Waar vroeger frivolitékant werd gemaakt met behulp van een frivolitéspoel of –schuitje, is het tegenwoordig ook mogelijk frivolitékant te maken met behulp van een frivoliténaald.

Tijdens deze workshop maak je op eigentijdse wijze kennis met deze eeuwenoude handwerktechniek en ga je naar huis met een kleine vlinderbroche!

De workshop wordt gegeven door CreaHelga in samenwerking met Naald & Draad.

Duur: 1 uur en 15 min.
Tijden: aanvang dagelijks om 11.00 uur en 13.30 uur
Aanmelden: via creahelga@gmail.com, max. 8 personen per workshop
Kosten: € 15,00 p.p. (incl. alle benodigde materialen waaronder garen en een set frivoliténaalden)

www.naaldendraad.com

Niessen Naaimachines

Informatie volgt spoedig

OnlineViltSchool

Informatie volgt spoedig

Punch Workshops

Informatie volgt spoedig

Quiltatelier Trijntje van der Horst

Demonstratie Tucker Ruler
Bij de stand van Quiltatelier Trijntje van der Horst worden doorlopend demonstraties gegeven van de Tucker Ruler, genaamd Square Squared. Op een handige en secure manier maken we blok in blok. We laten de basis zien, en de varianten kun je daarna zelf thuis heel goed uitwerken. Sytske demonstreert de Tool. Er zijn diverse leuke voorbeelden aanwezig.

www.quilt-atelier.nl

Quiltframe

Demonstratie Quiltframes

Tijdens het Textiel Plusfestival wordt in de stand van Quiltframe doorlopend een demonstratie van het Q-snap floorframe gegeven. Deze staat in twee verschillende uitvoeringen in onze stand: met én zonder extra pootjes. Zonder de extra pootjes is het frame een geweldig hulpmiddel voor het opspannen en dubbelen van uw quilt. Mét de extra pootjes komt het frame schuin te staan en leent het zich vooral om aan te quilten. Natuurlijk kunt u ook zelf plaatsnemen achter beide frames om te ervaren hoe prettig het werkt en voelt. Dubbelen kunt u aan het frame met naald en draad, met veiligheidsspelden, maar we laten u vooral zien hoe snel en handig dit gaat met de Micro Stitch Basting Gun. Hiermee worden piepkleine plastic nietjes in de quilt geschoten waarmee deze in zeer korte tijd gesandwiched is. Nieuw: U mag tijdens de beurs bij ons uw eigen kleine quilt (minimale maat 110 x 90 cm, maximaal ca 120 x 150) komen sandwichen met de Basting Gun. U betaalt alleen de nietjes. Thuis kunt u echter met alle maten quilts, ook de héle grote, aan het frame werken.

www.quiltframe.nl

Quiltwinkel Marij

Informatie volgt spoedig

Sieraden enzo

Informatie volgt spoedig

Spinnerij de Wolkelder

Demonstratie Spinnen en kaarden van wol

Bij de kraam van Spinnerij de Wolkelder vinden doorlopend demonstraties plaats van het spinnen en kaarden van wol.

www.dewolkelder.nl

Tambani

Informatie volgt spoedig

Weefatelier Sjofoel

Demonstratie weven

Bij Sjofoel worden doorlopend demonstraties weven gegeven op een weefgetouw en wordt uitgelegd hoe je kunt weven.

www.sjofoel.nl

Werkplaats voor Kunst en Ambacht

Demonstratie Historische verftechniek met natuurlijke materialen
Textiel kan op veel verschillende manieren geverfd worden. Een hele oude en vooral prachtige methode om textiel te verven met aardepigmenten, kun je bij Anja Schrik komen bekijken. Zij geeft doorlopend demonstraties. Wonderlijke kleuren, watervast en supermakkelijk!

www.anjaschrik.nl

Wolwerkplaats Moeder Aarde

Workshop Vrij borduren op gevilte armbanden

We borduren vrij op gevilte armringen. Vrij borduren gebeurt op een niet aftelbare stof en vilt is een heerlijk materiaal om op te borduren, waarbij de achterkant altijd net zo mooi is als de voorkant, omdat je niet helemaal doorsteekt. Gebruikte steken zijn veelal: kettingsteek, knoopjessteek, stralen steek, Frans bouillonknot en variaties daarop.

Duur: 1,5 uur
Tijden: dagelijks om 11.00 en om 15.00 uur
Kosten: € 17,50 p.p. incl. armring en materiaal
Aanmelden: vilt@annemiekoenen.nl

www.wolwerkplaatsmoederaarde.nl

Wools of Holland

Informatie volgt spoedig

Zijdelings

Demonstratie Encaustic

In de stand van Zijdelings werken op 3 dagen 3 verschillende kunstenaars met ENCAUSTIC. Donderdag demonstreert Gil De Vloo, Vrijdag Cherilyn Martin en Zaterdag Patty Muller. Zij geven doorlopend (maar wel met pauzes) demonstraties, ieder is gericht op andere aspecten van deze nieuwe techniek. Aan bod komt in elk geval monoprint, collages, gelaagdheid en oppervlakte bewerkingen, allemaal op basis van het werken met deze speciale techniek.

www.zijdelings.eu